2019.01.01.

Megjelent a jövő évi minimálbért és a garantált bérminimumot rögzítő kormányrendelet vasárnap a Magyar Közlönyben. A rendelet rendelkezéseit első alkalommal a 2019. január hónapra járó munkabérek megállapításánál kell alkalmazni. Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülése után jelentette be, hogy kétéves bérmegállapodást fogadtak el a VKF munkaadói és munkavállalói oldalának képviselői, amely szerint 2019. január 1-jétől és 2020. január 1-jétől is 8-8 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege.

2018.12.31.

Kétmilliárd forintos keretösszeggel újraindul jövőre az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

2018.12.30.

Januártól indul az úgynevezett jármű szolgáltatási platform, a rendszerben - a tesztüzem után - ingyen lekérdezhetőek lesznek a gépjárművek adatai.

2018.12.28.

Augusztusában a Kossuth téren debütált az első közterületi ingyenes wifi a kerületben. Mostanra pedig egyre több helyen csatlakozhatunk a hálózatra.

2018.12.27.

Január 1-től változik a sürgősségi ellátás rendszere, ennek köszönhetően pedig a lehető legrövidebb idő alatt rögzítik a betegeket a sürgősségi ellátás informatikai hálózatában. Kötelezővé válik a Magyar Sürgősségi Triázs Rendszer (MSTR), amely egyszerűbb, gyorsabb és kiszámíthatóbb működést eredményez majd - írja az MTI.

2018.12.25.

2019-ben minden eddiginél több támogatást kapnak a gyermeket nevelő családok és a gyermeket vállalók – mondta az Emmi család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.

2018.12.23.

A hétfőn megjelent Magyar Közlöny tartalmaz néhány kiemelt budapesti közösségi fejlesztést, amelyek meghatározóak lesznek a fővárosi közúthálózat fejlesztésében. Köztük van a ferihegyi gyorsforgalmi út átépítéséről, valamint a Galvani utca–Illatos út vonalában az új, kötöttpályás közlekedéssel együtt, 2×3 forgalmi sáv szélességű Duna-híd megépítéséről szóló kormányhatározat is.

2018.12.20.

Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

2018.12.19.

Évekkel ezelőtt egy magyar milliárdos üzletember elbocsátotta az egyik cégének vezetőjét. Azért, mert az minden ötletét azzal hárította el, hogy az kivitelezhetetlen. A tulajdonos ezt idővel megelégelte, majd közölte az illetővel: ha ő annak idején úgy állt volna az élethez, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, akkor bizony nemhogy egymillió forintot, de egy fityinget sem tudott volna megkeresni.

2018.12.17.

Ha valaki most tervezi a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételét, annak hasznosak lehetnek az alábbi sorok. Saját tapasztalatomat osztom meg, hogyan festett a valóság a mi esetünkben.