2019.06.23.

Karácsony Gergely, az MSZP—Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az ingatlanadó bevezetése mellett az ingyenes parkolás jelenlegi rendszerét szüntetné meg, az őszi választáson a DK támogatásával induló Kálmán Olga szerint pedig nem az a lényeg, hogy mennyit költünk rezsire. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint egyértelmű, hogy újra összeáll a megszorításmániás koalíció.

2019.06.16.

Nem szűnik meg a nagycsaládosoknak, a nyugdíjasoknak és a fogyatékossággal élőknek szóló Erzsébet-program – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány csütörtökön, a sajtóban megjelent információkat cáfolva. A közleményben azt írták, a kormány eddigi legsikeresebb szociális üdültetési programja a jövőben is folytatódik. A 2020-as Erzsébet-program kiírásaira 2019. szeptember 15-től lehet pályázni.
2019.06.13.

Kunhalmi Ágnes nagyon, nagyon kiakadt azon, hogy a Demokratikus Koalíció kihátrált Karácsony Gergely mögül a főpolgármesteri előválasztáson és helyette Kálmán Olgát indítja. Ez az ATV Egyenes beszéd című műsorában derült ki kedd este.

2019.06.06.

A szocialisták fővárosi képviselője valamilyen véletlen folytán, ugyan megjelent a Nemzeti Összatartozás Napjának kerületi megemlékezésén, de egyedüliként nem hajtott fejet az emlékmű előtt.
2019.06.03.

Most éppen a Béke tér felújításának ügyében, illetve a Kondor Béla sétány környezetrendezésének kapcsán állítja azt a szocialisták fővárosi képviselője, hogy ezek a fejlesztések az ő kezdeményezésére valósulnak meg.

2019.05.31.

A Momentum vezetője az EP-választás estéjén még arról papolt, hogy fő a szerénység, és nem kell újragondolni az ellenzéki pártok közötti együttműködést. Keddre viszont gyökeresen megváltozott Fekete-Győr András véleménye. A Momentum újra akarja tárgyalni a budapesti ellenzéki önkormányzati választási megállapodást, és most már saját főpolgármester-jelölt állításán is gondolkodik.

2019.05.29.

Folytatódott a vita, hogy az MSZP-P-nek járó egyetlen EP-mandátum kié legyen. Többen azt akarják elérni, hogy a Párbeszédes Jávor Benedek kapja meg, de forog még Tóth Bertalan pártelnök, valamint az eddigi két MSZP-es képviselő, Ujhelyi István és Szanyi Tibor neve is. Ujhelyi István például kampányfőnökként, a történelmi kudarc után is úgy látja, hogy jó helyen lenne nála az MSZP-s mandátum – közölte az M1 Híradója.

2019.05.22.

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

2019.05.16.

A baloldali pártok egyfajta előválasztásként is tekintenek az EP-választásokra, amelyben eldől az ellenzéki pártok erősorrendje, hogy annak ismeretében készülhessenek az őszi önkormányzati választásokra.

2019.05.13.

Július elsejétől lehet igényelni a babavárótámogatást, amely a fiatalok közös életkezdéséhez szükséges költségek fedezésére szolgál 10 millió forintos hitel formájában, ha pedig két vagy három gyereket vállalnak, akkor ezt az összeget részben vagy egészben nem is kell visszafizetni.