Így vérezteti ki Orbán a fővárost: 50 milliárdot ad a kormány egészségügyi fejlesztésekre

Így vérezteti ki Orbán a fővárost: 50 milliárdot ad a kormány egészségügyi fejlesztésekre

2020.02.27. | ballator

A kormány folytatja a fővárosi kerületi önkormányzatok, valamint Budapest Főváros Önkormányzatának egészségügyi alapellátási és járóbeteg-szakellátási …

Tovább
Gyurcsányista gyarmatosítás Pestszentimrén

Gyurcsányista gyarmatosítás Pestszentimrén

Tovább
Kunhalmi sumákoló polgármestere átigazol Gyurcsányhoz

Kunhalmi sumákoló polgármestere átigazol Gyurcsányhoz

Tovább
2017.09.22.

Az EU vezetői szerint mivel az unió bírósága elutasította a magyar és a szlovák kormány keresetét a kvótaperben, így a migránsok kötelező elosztási mechanizmusában mindenkinek részt kell vennie. Azonban a brüsszeli bürokraták érdekes módon arról már nem beszélnek milyen költséggel járna ennek az elképzelésnek a megvalósítása egyes tagállamokra lebontva.

 

2017.09.20.

A kormány döntése értelmében októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében pedig a maximálisan felvehető összeget jövőre havi 70 ezer forintra emelik. Ezáltal a képzési díj kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 kapcsán a kamatot teljes mértékben az állam fizeti meg az ügyfél helyett, ez októbertől mindenkire vonatkozik, azaz a folyósítási vagy törlesztési fázisban lévő, illetve a jövőben felvett hitelekre is.

 

2017.09.17.

A csütörtökön bejelentett újabb nemzeti konzultáció kapcsán újra előkerült a Soros-terv. Az alábbiakban pontokba szedve olvashatóak annak fontosabb elemei, minden esetben Soros György saját szavai, kijelentései, nyilatkozatai alapján.

2017.09.14.

A 7 éves kisfiamat elkísértem és ezáltal közösen részt vettünk a XVIII.kerület idei tanévnyitó ünnepségén a Gulner Gyula Általános Iskolában. Ezen az eseményen Kucsák László országgyűlési képviselő beszédéből megtudhattuk, hogy nemcsak egy új tanév kezdődik a Gulner életében, hanem az iskola egy kiemelkedő mértékű intézményi kapacitásbővítés részese lesz, amely a Brassó és a Kastélydombi iskolát is érinteni fogja.

2017.09.11.

Több szempontból is komoly adatvédelmi aggályokat vet fel a Jobbik béruniós aláírásgyűjtése, mivel a kezdeményezésnek az Európai Bizottság által nyilvántartásba vett szervezője, Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő és további hat külföldi magánszemély nem jelentkezett be adatkezelőként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál.

2017.09.08.

Botka László most 2017-ben gyakorlatilag ugyanazt üzeni egy videóban, amit Kunhalmi Ágnes 2015-ben. A szocialisták budapesti elnöke akkor az egész bevándorlási kérdést álproblémának nevezte, amikor közel másfél millió migráns tartott Magyarország felé.

2017.09.07.

Ünnepel a kvótapárti ellenzék, hiszen az unió bírósága elutasította a magyar és a szlovák kormány keresetét a kvótaperben és úgy döntött Magyarországnak valamint Szlovákiának is részt kell vállalnia a migránsok kötelező elosztási mechanizmusában. Persze ha egy picit a dolgok mögé tekintünk akkor láthatjuk, hogy az ellenzék ünneplésében igazán semmi meglepő nincsen, mivel Gyurcsánytól-Vonáig, Molnártól-Juhászig minden ellenzéki alakulat a magyar és az európai parlamentben egyaránt a kvóta, a migránsok betelepítése mellett foglalt állást, hol teljesen nyíltan, hol burkoltan.

2017.09.03.

Szeptember elsején nemcsak a tanév kezdődött el, hanem emelkedik a tanárok fizetése is, ami körülbelül 175 ezer pedagógust érint és 24 milliárd forintot fordít rá az állam. Ez a béremelés a 2013-ban elindított életpályamodell utolsó részlete, amely átlagosan bruttó 3,5 százalékos növekedést jelent.

2017.09.02.

Szeptember első napján az LMP frakcióhoz csatlakozott az egykori szocialista Demeter Márta, amelynek üzenete egyértelmű miszerint a zöldpártban megtalálhatják azok a baloldaliak a helyüket, akik joggal csalódtak az MSZP-ben. Másrészt az LMP ismét megcélozza azt a politikai centrumot újból most éppen az exmszp-s politikussal, amelynek elérése esetén  akár egyedül is kormányra kerülhetnének 2018-ban elképzeléseik szerint.

2017.08.31.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy jó nagyra felfújt kampánylufi valójában a Jobbik béruniós kezdeményezése és azzal kapcsolatos aláírásgyűjtése. Ugyanis az Európai Uniótól nem lehet elvárni a magyar bérek emelését, mivel a bérpolitika a tagállamok belügye, másrészt az EU nem állam, így ebben a kérdésben semmilyen jogszabályt nem hozhat, csak irányelvet fogalmazhat meg.