Hazugság, hogy az EU adott nekünk 2000 milliárdot!


Miről is van szó? A kohéziós pénz (ami amúgy a miénk) terhére, az EU megengedte, hogy a tagállamok ne csak fejlesztésre fordítsák azokat, de védekezésre is.

Mit jelent ez Magyarország tekintetében? Semmit. Magyarország a kormány hatékony munkájának köszönhetően a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat rég lehívta vagy folyamatban és tervben lévő projektekre lekötötte. Tehát nincs elkölthető pénz.

Olyan ez, mintha egy alkalmazott megkapná az elvégzett munkájáért a fizetését, majd a munkáltatója nagylelkűen bejelentené, hogy a pl. 200.000 forint fizetéséből ő "biztosít" számára 50.000 forintot valamilyen egyéb célra.

Hazánk tekintetében a helyzet még "jobb", mert nekünk nincs szabadon elkölthető forrásunk, tehát a saját magunk nem létező pénzünkből "biztosított" az EU 2000 milliárdot.

Sajnos sokan vannak, akik azt sem tudják, mi az a kohéziós alap, az ilyen összefüggések meg végképp meghaladják az értelmi képességeiket.

„Nekünk, magyaroknak, Magyarországnak egyetlen egy fillér plusz európai uniós forrást ez a bizottsági javaslat nem jelent” – mondta Deutsch Tamás, majd aláhúzta, a Fidesz–KDNP az unó vezetői által oly sokat emlegetett szolidaritás, együttérzés jegyében támogatták ezt az indítványt.

szamokadatok.hu

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/92566/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?