Gyurcsányista gyarmatosítás Pestszentimrén


Úgy tűnik, a szocialistából hirtelen gyurcsányistává avanzsáló polgármester mindent megtesz azért, hogy tovább csorbítsa a pestszentimreiek önállóságát.

Előbb részönkormányzatuk (Pestszentimre Városrészi Önkormányzat – PVÖ) létszámát, összetételét változtatta meg úgy, hogy a helyiek helyett lőrincieket delegált a testületbe. Később az Együtt Pestszentimréért Egyesülettől (EPE) vették el az előszilveszteri utcabál rendezési jogát. Most csütörtökön pedig arról dönthetnek a képviselők, hogy összevonják a Pestszentimrei Közösségi Házat a pestszentlőrinci Kondor Béla Közösségi Házzal. Úgy tudjuk, a Szaniszló Sándor által beterjesztett határozat indokai álságosak, valójában a közösségi ház vezetőjétől, Lipcseyné Horváth Ágnestől kíván megválni, akit még az előző városvezetés nevezett ki pályázat útján, s akinek az összevonással megszűnik a jogviszonya. A művészeti vezető fizetését már csökkentették.

„Az összevonás csak politikai érdekből történhet, Lipcseyné politikai boszorkányüldözés áldozata” – mondta lapunknak Lévai István Zoltán, aki októberben immár ötödik alkalommal nyert képviselői mandátumot, ám nem ülhetett be a PVÖ-be. Szerinte ez a pestszentimreiek arcul csapása, miután az önálló vezetés alatt álló művelődési ház szakmai színvonala az elmúlt fél évben jelentősen nőtt, köszönhetően az új igazgatónak. Kiemelte, olyan folyamat indult el, aminek célja, hogy a pestszentimrei ügyekben ne a helyiek, hanem a pestszentlőrinciek dönthessenek. A kétezres évek elején kivívott jogokat elveszik, a civileket kiszorítják – tette hozzá.

„Pestszentimre mint egységes városrész, mindig is önálló művelődési házzal bírt” – jelentette ki lapunknak Bauer Ferenc fideszes képviselő, a PVÖ előző elnöke. Szintén úgy látja, Lipcseyné felvirágoztatta a művelődési házat, telt házas rendezvények sora valósult meg. Ezt a dinamikus fejlődést töri meg a Szaniszló-féle előterjesztés, aminek eredménye a közösségi ház önállóságának megszüntetése lesz.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/90927/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?