Kunhalmi sumákoló polgármestere átigazol Gyurcsányhoz


Kunhalmi mentoráltja, Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester a DK-hoz igazol.

Ez a újabb eset is bizonyítja, hogyan húzták csőbe saját szavazóikat az ellenzéki szivárványkoalíció pártjai, hiszen miután Óbudán Kiss Lászlót, Pestszentlőrincen pedig Szaniszló Sándort választották meg az MSZP-szimpatizánsok, most mindkét politikus átült a Gyurcsány-pártba.

Közös indoklásuk szerint:

A polgármesteri programunk végrehajtásához a DK politikai közösségétől kaptunk megfelelő garanciákat és politikai támogatást. Másrészt az európai politikát illetően az a vonal áll hozzánk a legközelebb, amelyet a Dobrev Klára vezette EP-delegáció képvisel például az európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék kérdésében.

Mondjuk az valahol érthető, hogy Szaniszló Sándornak tetszik a gyurcsányi vonal, hiszen ahogy a „Böszme” dugdossa ide-oda a százmilliókat, úgy Szaniszló is képes bűvészkedni a tulajdonában lévő ingatlanokkal. Ő volt az, aki még képviselőként bukott le, mert

luxusingatlanjai összevásárlását „csere” és „eltartási szerződés” csúsztatásokkal igyekezett elfedni vagyonnyilatkozatában.

Bár az korábban is megszokott volt, hogy Pestszentlőrincen a szocialista erős emberek (lásd: Simon Gábor) hihetetlen vagyongyarapodásra képesek. Szaniszló akkor keveredett botrányba, amikor

kiderült: a tulajdonában lévő 6 ingatlanja közül kettőnél is igyekezett elfedni, hogyan vásárolta azokat.

2016-os vagyonbevallásában egy 2015-ben vásárolt Szent István körúti lakás megszerzésének jogát eltartási szerződésből származónak tüntette fel, miközben a tulajdoni lapon adásvétel szerepelt. Majd véletlenül ugyanígy „tévedett” Szaniszló, amikor szerinte „cserével” szerzett egy Várnegyedben fekvő lakást, amit a földhivatal szintén adásvétellel szerzett ingatlanként adminisztrált.

Az is meglehetősen szaglott, hogy bár egy korábbi nyilatkozata szerint a tulajdonában lévő 6 ingatlanból háromban ő és családtagjai laknak, 2015-2018 között Szaniszló minden évben bevallott „ingatlan-bérbeadásból” származó 960-980 ezer forintot, majd 2018-ban hirtelen megháromszorozta az összeget és 2019 januárjában leadott bevallásban már 3,6 milliónyi lakbérbevételt tüntetett fel.

A legszebb az egészben, hogy Szaniszló mentora az MSZP jó humorú, ajtóakrobata nagyasszonya, Kunhalmi Ágnes volt, ő kampányolt tavaly ősszel a kerületben kétes ügyletei miatt annyira nem kedvelt polgármesterjelölt mellett.

Megvan a véleményem erről az egészről,

de annak a jelentősége nem mérhető össze azzal a feladattal, amelyet a XVIII. kerületi emberektől kaptam. Köztársaságpárti képviselőként az a feladatom, hogy együtt dolgozzam Szaniszló Sándorral a kerületért, és együtt is fogunk”– fogalmazott az Indexnek adott válaszában Kunhalmi Ágnes.

Érezhető Ágnes asszony szavain a csalódottság, de ez nem csoda, többnyire így érez, akit pofára ejtenek.

(888.hu)

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/90725/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?