A klímavészhelyzet kihirdetése retorikai fogás Karácsony és Szaniszló részéről is


Tegyük egyértelművé: a klímavészhelyzet kihirdetése Budapest és Pestszentlőrinc új vezetősége részéről valóban puszta politikai retorikai fogás, közönséges blöff, semmivel sem több.

Akkor nem volna az, ha bármilyen – ismételjük: bármilyen – konkrét intézkedés kapcsolódna hozzá. Ha létezne egy előzetesen kidolgozott és a testület által jóváhagyott klímavészhelyzeti intézkedési csomag, amelyet annak meghirdetése esetén kötelezően – ismételjük: kötelezően – végre kellene hajtani. Az, hogy a főpolgármestert idézve „jelenleg több mint 1250 szervezet – kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament – hirdetett klímavészhelyzetet”, semmivel sem jelent többet, mint hogy ennyi szervezet alkalmazza a politikai retorikai fogást.

És ez nem tréfadolog. Ennyien járatják le ezt az amúgy hatalmas horderejű ügyet, ennyien áldozzák fel saját politikai céljaik érdekében annak a lehetőségét, hogy az emberek valóban komolyan vegyék a klímapolitikát.

Ehelyett az van, hogy a baloldal, amely saját önképének fényezési vágyától hajtva egyre elnyomottakat akar produkálni, hogy „felemelje őket”, most a proletárok, a nők, a kisebbségek, a szexuális személyiségi zavarban szenvedők után a klímából csinál „elnyomottat”, hogy annak megmentőjeként tetszeleghessen önmagának.

Mintegy mellékesen pedig bezáratják az atomerőműveket, amelyek nulla széndioxid-kibocsátással termelnék az energiát. (Németországban az egy főre jutó széndioxid-kibocsátás közel duplája a magyarénak. A többi csak duma, politikai retorika, blöff.)

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/89060/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?