Az ellenzék hazudik a TB-törvényről is


Az ellenzéknek állítólag fontos az egészségügy, de kórházstopot hirdettek, meg akarják akadályozni a kórházépítéseket és a tb-törvény alaptalan támadásával azt is, hogy tiszta pénzügyi viszonyok legyenek az egészségügyben. Amit a baloldal művel az új tb-törvénnyel kapcsolatban, az nettó rémhírterjesztés.

Továbbra is teljes körű egészségügyi ellátásra jogosult minden gyermek, minden tanuló, minden kismama, minden nyugdíjas, minden álláskereső, minden biztosított munkavállaló, rászoruló, hajléktalan, és a módosítás nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést sem.

A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az idén eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését.

A baloldali pártok a törvény támadásával azok mellé a feketéző cégek mellé állnak, amelyek nem jelentik be alkalmazottaikat és így azokat a csalókat támogatják, akik elveszik dolgozóiktól az egészségügyi ellátást és a nyugdíjat. 

Vagyis a baloldal ismét az adócsalókat, ügyeskedőket próbálja védeni a munkavállalókkal és a jogkövetőkkel szemben.

A baloldal rémhírterjesztésével szemben a valóság az, hogy aki eddig jogosult volt egészségügyi ellátásra, az ezután is jogosult marad, vagyis senki nem szorul ki az állami egészségügyből.

Az, hogy ki hogyan juthat hozzá ingyenesen az állami egészségügyi szolgáltatáshoz, szintén nem változik: vagy járulékot fizet, vagy a törvény jogosítja fel erre, mint például a nyugdíjasokat, diákokat, kismamákat, munkanélkülieket, szociálisan rászorulókat, hajléktalanokat.

Csak az idén már 75 ezer ilyen potyautast szűrt ki az adóhivatal, akik 6,6 milliárd forint értékű járulékot nem fizettek be, ezzel nemcsak a költségvetést, hanem a többi tisztességes adófizetőt is megkárosították.

A módosítás 2020. július 1-én léphet hatályba, ez kellő időt hagy a felkészülésre. A TAJ-szám csak abban az esetben válik automatikusan érvénytelenné, ha valaki júliustól legalább háromhavi egészségügyi szolgáltatási járulék tartozást halmoz fel .

Továbbra is az EU-ban a magyar közteherviselési rendszer kéri el az egyik legkisebb összeget azért, hogy az adófizetők hozzáférhessenek az egészségügyi ellátórendszerhez. De az nem fair, hogy a társadalombiztosítási kockázatközösség fizető tagjai finanszírozzák a nem fizetők ellátásait is .

Hiába riogat az ellenzék, az új rendelkezések nem érintik a sürgősségi ellátást. A szabály változatlan: a mentés igénybevételéhez való jog továbbra is mindenkit megillet.

Az új rendszerben önhibáján kívül senki nem eshet el az egészségügyi ellátástól. Jelenleg a járulék befizetésére senki sem hívja fel azokat, akik más módon nem jogosultak az állami egészségbiztosításra. Így akár több évi, több százezer forintos tartozás is felhalmozódhat a magánszemélyeknél. Júliustól ez megváltozik, minden érintett tisztában lesz fizetési kötelezettségével.

A szegények, szociálisan rászorultak nem maradhatnak ellátás nélkül, őket védi az új társadalombiztosítás rendszer is.

A szociálisan rászorulók a törvény erejénél fogva továbbra is automatikusan és ingyenes jogosultak az egészségügyi ellátásra. Akiknek – akár ideiglenesen is – nehézséget okoz a havi egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése, mindössze kérnie kell a fizetéskönnyítését az adóhivataltól.

MTI

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/87777/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-22 11:26:55
Csak azt nem értem, hogy miért nem vagyok meglepődve !!!
Volt már olyan a világtörténelemben - különösen az utóbbi száz évben -, hogy a kommunisták, legalább tévedésből, egyetlenegyszer igazat mondtak ?!
Aki tud ilyenről (bangónéék szerint: íjjenről), feltétlen írja meg !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?