Áll a bál Pestszentlőrincen


Közleményt adott ki a 18. kerületi Fidesz-KDNP frakciószövetség, miután Pestszentlőrinc újdonsült szocialista polgármestere, Szaniszló Sándor a képviselő-testület csütörtöki ülésén letiltotta Kiss Róbert kereszténydemokrata önkormányzati képviselő felszólalását.

A pestszentlőrinci Fidesz-KDNP frakció a közleményében azt írja:

„A rendszerváltás óta példátlan eset történt a XVIII. kerület képviselő-testületi ülésén. Napirend előtt, ellenzéki képviselőtársunk, Kiss Róbert felszólalását három mondat után letiltotta Szaniszló Sándor polgármester. Ez a diktatórikus vezetés számunkra elfogadhatatlan”.

A letiltás előzménye az volt, hogy egy, a trianoni békediktátumnak emléket állító naptárral összefüggésben vita alakult ki a közgyűlésben. A fideszes politikusok szerint a Pestszentlőrincen történtekkel súlyosan sérült az egyik legfontosabb demokratikus alapjog, a szabad véleménynyilvánítás joga.

A példátlan eset miatt a kerületi ellenzéki képviselők úgy döntöttek, kivonulnak az ülésről.

Nem ez az első eset, mikor a kerületi szocialista vezetés visszaél mandátumával. Mint azt lapunk megírta: Kispest mellett Pestszentlőrincen is adóemeléssel rajtoltak Szaniszlóék. Ennek értelmében 47 százalékkal nőtt a kerületben fizetendő építményadó, erre egyébként 2014 óta nem volt példa, illetve emeltek a telekadó mértékén is. És miközben, amint azt a fenti példa is mutatja, a balliberális önkormányzat a kerületiekre vet ki súlyos sarcot, addig saját fizetésüket 100 százalékkal megemelik. Igazi balliberális tempó.

magyarhirlap.hu

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/87395/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?