Egy magánvélemény a dízelautók kitiltásáról


Ide vezet az amikor felnő úgy egy generáció, hogy lényegében fogalma sincs sem a munkáról, sem arról hogyan is "működik a világ", de hatalmat kap a kezébe. Jön ez a Dorosz nevű párbeszédes arc, a Wikipédia szerint valami ügyvédi irodában gyakornokoskodott, meg (feltehetően) liberális rádiónak és újságnak dolgozott. Kitalálja, hogy kitiltják a dízel üzemű gépjárműveket Budapestről, illetve bevezetik a dugódíjat. A liberális és/vagy zöld emberek meg törölgetik a könnycseppeket a boldogságtól.

De akkor itt álljunk meg egy pillanatra. Azt vélhetően Dorosz és a könnyeikkel küszködő zöld és/vagy liberális honfitársaink nem igazán tudják, hogy a magyar fuvarozás döntő hányada dízel üzemű tehergépjárművekkel történik. Vagyis a pék a kenyeret, a Starbucksba a beszállító a kávét, vagy a Gozsdu udvari kultúrkocsmába a kézműves söröket is jó eséllyel dízelautókkal szállítják.

Tehát a remek szabályozással a budapesti kereskedelmi és szolgáltató szektor döntő hányadát kényszerhelyzetbe hozzák: vagy lecserélik a dízelt, vagy bezárhatják a boltot.

Szóval miközben a könnyeinket törölgetjük örömünkben, hogy nincs többé az a gonosz dízel, és hát a dugónak is lesz már díja azt majd ne felejtsük el, hogy a 400 forintos kenyér és a bebukott budapesti gazdaság nem biztos, hogy megérte...

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/87002/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?