Kunhalmiék csalódtak Merkelben


Erősen megviselte a magyar ellenzéket a soproni Páneurópai piknik megemlékezésre hazánkba látogató Angela Merkel nyilatkozata.

Nem is csoda, hiszen a német kancellár asszony ahelyett, hogy a baloldal várakozásának megfelelően leteremtette volna Orbán Viktort, csupa szépet mondott róla, kiállt a miniszterelnök politikája mellett. Egyebek közt kijelentette: „A kohéziós alapok esetében jól fekteti be a pénzt Magyarország, mivel az ország fejlődik.” (Még a liberális német lap, a Die Welt is örvendezve írt a kancellár beszédéről.)

Hát ez nem volt szép Merkeltől, nem ezt várták tőle.

A tudományos baloldal kesergését maga Kunhalmi Ágnes szocialista gondolkodó foglalta össze közösségi oldalán, ebből idézek: „Eddig legalább szóban érték kritikák Orbánt a demokrácia, a tudomány és a sajtószabadság ellen tett lépéseiért, mégis kiépülhetett az EU közepén, EU-forrásokból is egy autoriter állam. […] Orbánt és politikáját csak mi, magyarok tudjuk legyőzni. Ehhez le kell számolni azzal az illúzióval, hogy a Nyugat, illetve Brüsszel megment minket.”

Érdekes, eddig a csapból is az folyt, hogy a Fidesz-kormányzat mindent ellop, megy az intézményesített trükközés, néphülyítés, erre idejön a német kancellár, és azt mondja, hogy brávó, minden rendben van, csak így tovább. Nagy csalódás ez a Merkel – sugallja a hatszázalékos MSZP megmondóasszonya. Ha már rá sem lehet számítani, ki fogja hatalomra segíteni a demokratákat? Az már kiderült, hogy választások útján nem megy, Soros Gyuri bácsi is csak erőlködik szegény – orosz tankokra meg már nem lehet várni…

Esetleg a népet kellene leváltani, Ágika.

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/82760/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-24 13:58:40
A magyar un. baloldal meg csalódott az olyan (kunhalmiul: óllyan) semmitmondó, semmirevaló képviselőkben, mint ez a "röhögőgörcs", csőagyú luvnya !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?