Kunhalmi ismét felszámolta magát morálisan


Egyszer most az ország keleti felében is nyert az MSZP. Igaz, csak a Tiszamenti Regionális Vízművek ellen. Kunhalmi Ágnes és Gurmai Zita ugyanis agresszív fellépésükkel elérték, hogy visszakössék a vizet a díjakat folyamatosan nem fizető, százezres tartozásokat felhalmozó, a felszólításokra a hírek szerint a fülük botját sem mozdító nyíradonyi családoknak.

A Bokrétás utcában felvett RTL Klub-riportban az MSZP választmányi elnöke kosztümkében és Jean d’Archoz méltó arckifejezéssel menetelt a közkutakhoz tartó mezítlábas gyerekek között, majd az interjúban embertelennek minősítette, hogy épp a nyár legmelegebb napján zárják el a vizet – a riport nagyvonalúan átugrotta, hogy az elzárásra még a hőségriadó előtt, napokkal korábban került sor. Az érintett 21 család egyébként legalább kilencven napja nem törődött a díjak fizetésével, és a részletfizetési ajánlatokra sem volt hajlandó reagálni. S így sem maradtak ivóvíz nélkül: az önkormányzat három közkutat is megnyitott és ásványvizet osztott a forró napokon.

Nagyon szükségét érezheti az MSZP a vidéki építkezésnek, ha az egyébként fővároscentrikus Kunhalmi Ágnes talpig sminkben felkerekedik az ország távoli végére, hogy helyismeret nélkül botrányt generáljon egy vitatható ügyből. A társadalmon élősködő rétegek melletti kiállás azonban éppen ellentétes hatást érhet el. A számláikat rendben-természetesen fizetők – és nyilvánvalóan ők alkotják az ország többségét – azt még el tudják fogadni, hogy valakiknek fizetési nehézsége keletkezik, az elvszerű nemfizetés azonban, amit jelen esetben a részletfizetési tárgyalások negligálása bizonyít, vörös posztó a közvélemény szemében. Hisz mire bátorít az MSZP álláspontja? Ne fizessünk a fűtésért, a tömegközlekedésért, a bolti árukért, sőt egyáltalán semmiért sem, majd a jogvédők megoldják, hogy szociális álcában átterheljék a kötelezettséget a társadalom „kevésbé élelmes” rétegeire.

Nyíradony azonban nem vevő a liberális demagógiára. Hisz nem ez az ügy az első kreált botrány, amikor a város a baloldali média kereszttüzébe került. Hasonló borzalomként próbálták beállítani a görög katolikus óvoda és általános iskola indítását, amelyet szegregációra hivatkozva bezárattak volna a jogvédők, mert hogy elszívja a jobb képességű tanulókat az addig egyedüli lehetőségként működő városi iskolától. Mindez azonban annyira nem működött, hogy a város korábbi polgármesterét, aki tavasszal a Fidesz–KDNP jelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, a nyolc nyíradonyi választókerületben rendre 70-80 százalékos támogatottsággal segítették győzelemhez. Az MSZP el sem indult, szövetségese, a DK jelöltje – a Jobbik mögött is erősen lemaradva – viszont csupán 3-4 százalékot ért el.

A baloldali sajtóban most „apró győzelemként” titulált vízelzárási ügyben látszólag nyert az MSZP a tiszamenti vízművek ellen. Morálisan azonban önmagát verte meg.

(demokrata.hu)

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/56799/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-11 11:38:48
Az ellenzék eme két "észkombájn, jeles" képviselője által, szándékosan gerjesztett balhé margójára:
Én még éltem abban a korban, amikor anyámék a közkútról naponta kannában hordták haza az ivó - és fürdővizet.
Ha már így alakult a helyzet, akkor ma sem esne le egyik kisebbségi kezéről se az aranygyűrű, ha ugyanezt megtenné, ahelyett, hogy ott őrjöng a TV. kamerája előtt !!!
Mielőtt bármelyik hivatásos, un. jogvédő, liberális őrült nekem esne, sietve leszögezem: ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ezt a továbbiakban így kell csinálni, hanem azt: aki többszöri felszólításra sem hajlandó - még részletekben sem - megfizetni a vezetékes víz árát, az igenis számoljon annak következményeivel.
Egyébiránt már most, jó előre szólok:
Ezek után könyvelje el mindenki (a vízmű is), hogy ezek az un. "adósok" soha nem fognak fizetni egyetlen fillért sem. Se most, se holnap, se egy év múlva !!!!
Ennyi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?