A biztonságosabb gyalogos közlekedésért

Az elmúlt hetekben a pestszentlőrinci Szent Imre-kertváros utcáiban járdafelújítások kezdődtek. A Városgazda XVIII.kerületi Nonprofit Zrt. szakemberei elsőként június 11-étől a Sepsiszentgyörgy utca elhasználódott járdáját újítják fel, majd a környék utcáiban további szakaszokat is mintegy 1800 méter hosszan.

Mindebből az látszik, hogy igenis szükség van a 2015-ben elindult járdafelújítási programra, mivel a járdák állapota az időjárás és a használat miatt romlik, valamint a kerületet is érintő nagyszabású fővárosi csatornázási projekt munkálatait követően van mit helyreállítani az érintett szakaszokon. Többnyire aszfaltozott járdák épülnek a kerületben, de kiemelt helyszíneken viakolorburkolatot is kaphat a felület.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre járdáinak hossza mintegy 4300 kilométer. A 2019-ig tartó járdafelújítási program célja, hogy sehol ne legyen a kerületben az átlagosnál rosszabb minőségű útszakasz. Ezenkívül a program kezdetekor 50 kilométer új járda építése is indokoltnak mutatkozott. Az összesen mintegy 2 milliárd forintba kerülő 5 éves program végén az önkormányzat szándéka szerint a kerület minden részében kényelmesebb és biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés.

Mint ahogy az elmúlt években, úgy idén is több mint 20 kilométer járda felújítása várható Pestszentlőrincen és Pestszentimrén, amelynek egyik állomása a Sepsiszentgyörgy utca járdájának felújítása. A városvezetés a feladattal a Városgazdát bízta meg.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/54669/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?