Kunhalmi lehet az MSZP új csődgondnoka

Júniusban új elnököt választ az MSZP. A megszűnés felé menetelő párt valószínűleg utolsó tisztújítására készül. A következő hetekben kiderül, hogy ki lesz a szocialisták új és egyben utolsó csődgondnoka.

A júniusban esedékes tisztújítás előtt néhány héttel a Medián rákérdezett a három legesélyesebb MSZP-elnökjelölt megítélésére, és a válaszok azt mutatják, hogy nagyon szoros a verseny, gyakorlatilag hibahatáron belüli a különbség Kunhalmi Ágnes és Mesterházy Attila között.

Mesterházy 2010-ben az MSZP-t, 2014-ben pedig a baloldali összefogást vezette a totális kudarcba. Ezért érdekes, hogy bár 2014-es visszavonulása után Mesterházy veszített a népszerűségéből, de egy korábbi Medián-felmérés szerint az előző elnökök közül még mindig őt tartanák a vezető pozícióra legalkalmasabbnak.

Kunhalmi Ágnes politikai alkalmatlanságát ismerve, csak imádkozhatunk azért, hogy őt válassza az MSZP kongresszusa a párt elnökének. Legalább gyorsan véget érne - még 2022 előtt - az MSZP haláltusája. A komcsi utódpárt megszűnése nemcsak történelmi elégtétel lenne, de megkönnyebbülés is a magyar közéletnek.

Tóth Bertalan esélyeit egyelőre rontja, hogy az ismertsége még az MSZP-sek körében is csak 61 százalékos, miközben Kunhalmiról 92, Mesterházyról 94 százalékuk tudja, hogy kicsoda.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/53940/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-11 17:05:01
Az úgynevezett "reménybeli" elnökjelöltek mindegyike tökéletesen alkalmatlan !!!!
Csődgondnok ide, csődgondnok oda, az MSZ(M)P - nek rövidesen befellegzik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?