Bősz Anett hátba szúrta a Párbeszédet

Alig egy hete alakult meg az új Országgyűlés, máris összevesztek a balliberális képviselők. A Liberálisok képviseletében parlamentbe jutott Bősz Anett kilép a Párbeszéd frakciójából, amely ezzel a döntéssel megszűnik. A politikus azzal indokolta döntését, hogy az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség együttműködéséről szóló tárgyalásokon nem látták a garanciáit annak, hogy a "liberális értékek" képviselete meg fog valósulni.

Aprilis 8-án csupán három párbeszédes dolgozó politikus jutott mandátumhoz, így nem alakíthattak frakciót anélkül, hogy a liberális Bősz Anett és az MSZP-s Burány Sándor ne ült volna át hozzájuk a parlamentben. Ezzel külön MSZP- és Párbeszéd frakció alakulhatott, amely frakciószövetségként működött volna az új parlamentben. Bősz Anett kilépése okán megszűnik a Párbeszéd frakciója, így független képviselővé válik Szabó Tímea, Burány Sándor, Tordai Bence és Karácsony Gergely is.

Ebből fakadóan kevesebb interpellálási lehetőséget kapnak a parlamentben, nem szólalhatnak fel napirend előtt, újra meg kell állapítani az öt képviselő illetményét, és Szabó Tímea így például ezzel elveszti frakcióvezetői juttatását is. Talán a legsúlyosabb következmény, hogy elesnek az évi 135 millió forintos támogatástól, amelyet az önálló frakcióalakításnak köszönhettek.

A parlamentben jelenleg Mellár Tamás az egyetlen független képviselő, de az Index szerint nem valószínű, hogy ő csatlakozna a Párbeszéd frakciójához. A képviselőknek így most legalább hat hónapig függetlenként kell tovább dolgozniuk. Ezután merülhet fel ismét egy frakció megalakítása.  

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/52855/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?