Megszűnik, vagy szétszakad az MSZP? – Egymásnak esett Szanyi és Kunhalmi

Újabb mélypontra érkezett az MSZP: az elnöki címért is induló Szanyi Tibor EP-képviselő azzal kampányol, hogy ha ő vezeti majd a pártot rögtön meg is szünteti. Igen jól hallották: egy politikai közösség vezetésére jelentkező politikus azzal haknizik, hogy ha neki szavaznak bizalmat ő beszántja a pártot. Persze csak azért, hogy utána rögvest újat alapítson.

Elsőre durván hangzik az MSZP felszámolása, de a baloldalon, itthon és külföldön is visszatérő gyakorlat, hogy előbb felszámoljuk, bezárjuk a pártot, majd nyitunk helyette egy újat, miközben a hivatás, a baloldali értékek képviselete nem változik – nyilatkozta a Magyar Narancsnak a szocialisták örök megmondóembere. Elképzelései szerint pártja “Szocialisták” néven folytatná, a piros szín is maradna a szegfűt pedig esetleg rózsára váltaná.

Szanyi politikai csődnek tartja, hogy pártja három egymás utáni választáson is alulmaradt úgy, hogy  közben a Fidesz kétharmadot szerzett. Aztán jó szoci szokás szerint párttársainak is beszólt: az elnöki címre rajta kívül aspiráló Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalan frakcióvezetőt alkalmatlannak tartja a posztra.

Kunhalmival és Tóthtal az a fő bajom, hogy ők álltak a vesztes kampány élén, Karácsonnyal együtt, rájuk bíztunk mindent, és ők egy hatalmas gödörbe vágták a bringát. Egy frissen bukott előadás bukott főszereplői ne akarjanak rögvest színházigazgatók lenni – tette hozzá a MaNcs-nak. Kedvesen hozzátette: azt sem tudja milyen diplomája van Kunhalminak.

Kunhalmi Ágnes a helyzethez képest kulturáltan reagált. „Szanyi Tibort hallgatva szerintem mindenkinek van egyfajta gondolta” – fogalmazott az ATV-nek. Leszögezte: nem ért egyet Szanyival, mert ha nincs MSZP, akkor nincs Magyarországon baloldal. Ő egyfajta pártunió irányába tolná az MSZP-t. A budapesti elnök attól tart, ha megszűnik a párt, akkor sok balos szavazót elvesztenek. Szanyi Tiborról azt mondta, majd a szavazók eldöntik, mit is gondolnak róla. Kunhalmi elismerte, a szocialistáknak végre el kellene dönteniük, merre is haladjanak tovább, hiszen három választást vesztettek el sorban.

A két politikus csörtéje minden bizonnyal nem más, mint az elnökségért folytatott verseny. Kunhalmi nem titkolt célja, hogy a lezüllött szocialista mozgalmat átvegye, ez azonban nem tetszik azoknak a politikusoknak, akik már régóta a pártelitben vannak. Ha tippelni kéne, valószínűleg megmarad az MSZP, ez pedig a nap legszomorúbb híre – vonja le a következtetést a 888.hu.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/52811/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-20 19:15:53
Szegény, szerencsétlen töklámpák !!!
Megy az ötletelés, meg a nyűglődés, eredmény >>>>>>> nulla !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?