Schiffer távozása csak a kezdet


Sajtóinformációk szerint további távozók fogják követni Schiffer Andrást, mivel a párt alapítójának távozása csak egy folyamat első állomása volt. Informátorok szerint Schiffer távozása mögött az áll, hogy a tagság körében teljes mértékben elfogyott a személye iránti bizalom.

Facebook-oldalán jelentette be tegnap reggel Schiffer András, az LMP alapítója, korábbi társelnöke és frakcióvezetője, hogy elhagyja a pártot. Értesülések szerint várható, hogy többen követik a távozó Schiffert.

A párt belső mozgásaira rálátó források szerint Schiffer András távozása csak egy folyamat első állomása. Informátorok elmondták, a távozás mögött az áll, hogy teljes mértékben elfogyott az alapító iránti bizalom az LMP-ben. „A túlságosan összefogáspártiaknak és a túlságosan önállóságpártiaknak nincs helyük a pártban” – tették hozzá.

Schiffer kilépése a pártból ugyanolyan váratlan volt, mint korábbi aktív pártpolitikai szereplésének feladása, noha a választások után Schiffer több interjújában kritizálta az LMP vezetését. Most Facebook-oldalán azt írta, „úgy voltam vele, hogy a másfajta -immáron nem hivatásos - közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával. Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá… Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz” – írta.

Több informátort megkérdeztek, hogy mit gondolnak Szabó Szabolcsról, akinek személye Schiffer Andrásnál kiverte a biztosítékot. Szabót fegyelmezett politikusnak gondolják párton belül, és nem értenek egyet az alapító álláspontjával.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/52326/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?