Brüsszel megbélyegezné Magyarországot


Nem csitulnak a hazánk elleni brüsszeli támadások azután, hogy április 8-án ismét bevándorlásellenes kormány kapott felhatalmazást a választáson. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben járt, ahol az Európai Néppárt vezetőivel tárgyalt.

Az Európai Bizottság a jogállamiság követelményeinek meglétéhez kötné az uniós kifizetéseket – közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke még szerdán. Deák Dániel politológus az M1-nek arról besdozélt, hogy mindez politikai nyomásgyakorlás, hiszen ez egy gumiszabály, amelynek megsértését bármelyik országra ráfoghatja Brüsszel.

Brüsszel így próbálja megbélyegezni a bevándorlásellenes országokat, főként Magyarországot és Lengyelországot – tette hozzá a Figyelő főmunkatársa.

Nem fogunk behólni a zsarolásnak, bármivel is terrorizálnak bennünket, meg fogjuk védeni a hazánkat a tömeges migrációtól! – reagált Morvai Krisztina független EP-képviselő Junckerék javaslatára. E szerint a bizottság a közös agrárpolitika forrásainak mintegy öt-, a kohéziós politika forrásainak hét-, a közvetlen kifizetések területén pedig közel hétszázalékos csökkentést javasol.

Kiszelly Zoltán politológus szerint aggályos, hogy a Soros-féle szervezetek meghallgatása után többségi szavazással döntik majd el, hol sérül a jogállamiság és hol nem. A szakértő úgy látja, két oka is van annak, hogy Brüsszelben ismét a szőnyeg szélére állítanák Magyarországot:

Egyrészt félnek, hogy elvesztik a támogatásukat a jövő májusi választásokon, másrészt, mivel válság és stagnálás jellemzi az uniót, a déli államoknak akarnak pénzt juttatni úgy, hogy tőlünk, kelet-európai országoktól vonnának el forrásokat – fogalmazott a Lokálnak Kiszelly Zoltán.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/52126/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?