Az ellenzék fizetős egészségügyet szeretne


Ki volt az, aki még 2008-ban, a kórházi napidíj mellett kampányolt? Igen, Karácsony Gergely MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt árnyékkormányának egészségügyi minisztere, Komáromi Zoltán. Ő volt ugyanis a “kórházi napidíj harcosa”, még támogató aláírásokat gyűjtött a Gyurcsány-kormány intézkedése mellett.

Az egyértelműen liberális egészségpolitikusról tudni kell, hogy Botka László már jelölte ugyanerre a pozícióba tavaly, akkor, amikor Karácsony még a kanyarban sem volt a szocialistáknál.

Komáromi tehát egyértelműen kiállt a fizetős egészségügyi alapszolgáltatás mellett, amit 2008-ban a Fidesz által kezdeményezett népszavazáson az állampolgárok hatalmas többséggel elutasították.

A kórházi napidíj akkor óriásit bukott, közvetlen kiváltó oka volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2009-es lemondásának. Karácsony egyébként hétvégi kampánybeszédében belengette a társadalombiztosítási rendszer “új alapokra” helyezését is. Ezzel utoljára Gyurcsány és az SZDSZ akart megpróbálkozni, még a szociális népszavazás előtt.

Most tehát a kedves, jótanuló középiskolásnak tűnő Karácsonyon keresztül ugyanez a lobbi szeretne visszatérni a kormányzásba. Karácsony tehát úgy tűnik, utat engedne a fizetős egészségügynek. Elég nagy tehát a választás tétje e területen is!

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/49977/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-17 14:03:00
Ezt a "játékot" már egyszer eljátszották a kommunisták, akkor sem jött be, most sem fog.
Ha mindannyian szépen, csendben elmegyünk szavazni, akkor április 09-én a Karácsonyi az árnyékkormányával, a Komáromijával együtt elhúzhat a vaksötétbe, mint ló a kukoricásba.
Remélem, így is lesz.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?