Kunhalmiék ellopták a Karthago dalát

Az MSZP a Karthago Requiem című dalának átdolgozásával kezdett kampányolni, teljesen jogtalan módon. Ezt maga a zenekar vezetője, Szigeti Ferenc tette szóvá felháborodva, a csapat nevében a Facebookon, hangsúlyozva, hogy semmi közük a megjelent kampánydalhoz.

Mélységesen fel vagyunk háborodva, a saját szellemi termékünk és szellemi tulajdonunk ilyen mocskos, pofátlan ellopása és jogtalan megváltoztatása miatt! Elhatárolódunk továbbá az eredeti zene és a szöveg ilyen jellegű, egyértelműen politikai célú felhasználásától és főleg teljes kiforgatásától, ezt egyetlen pártnak sem engedtük volna meg soha!

– írta a Karthago gitárosa, kiemelve, hogy a felhasználás teljesen jogsértő, nem kértek semmiféle tőlük semmiféle felhasználási jogot, és a zenekar nem is adott volna, mert távol tartják magukat a napi politikától. Szigeti hozzátette, hogy az átdolgozás a dal eredete miatt végtelenül ízléstelen is, hiszen az a Karthago egyik 1981-es koncertjén meghalt fiú emlékére íródott, és ezzel az ő emlékét is megcsúfolták.

A Karthago zenekar a videó azonnali eltávolítását és felhasználásának leállítását követeli, különben megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/49683/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Gábor 2018-03-10 13:15:30
Nem mondhatok mást, csak mi lényegem...Mondja az egyszerű MSZP-s.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?