Aggódnak Kunhalmiék a bejutási küszöb miatt

A szocialista politikusok csak most jöttek rá arra, hogy nem igazán volt jó ötlet az MSZP-Párbeszéd közös listája, hiszen így 10 százalékot kell elérniük ahhoz, hogy a parlamenti választáson bejuthassanak az Országgyűlésbe - írja a Híradó. A két párt alacsony támogatottsága miatt viszont ez nagyon nehéz lesz.

Emiatt a baloldali ellenzéki jelöltek, így Kunhalmi Ágnes számára is idegőrlőek lesznek a következő hetek, mivel már most amiatt kell aggódniuk, mi lesz velük, lesz-e helyük a parlamentben. Értesüléseink szerint a MSZP tagsága nem hisz abban, hogy sikerül megugrani a küszöböt, ezért a pártban többen azt szerették volna, ha Karácsony Gergelyék az MSZP listáján kapnak helyett.

Közben a párton belül uralkodó feszültség és érdekellentét miatt több régi MSZP-s politikus is bejelentette a visszavonulását. Néhány hete Bárándy Gergely közölte, hogy lemond minden párttisztségéről, mert vállalhatatlanná vált számára a folytatás. Majd ezt követően Gyöngyös polgármestere, az MSZP egyik alapítója, Hiesz György jelentette be, hogy nem indul a választáson, sőt 30 év után a pártból is kilép, mert pártja Fodor Gábort indította volna helyette.

Ennek ellenére Molnár Gyula azt állítja minden rendben van és nagy az egység a pártok között. De aki egy picit is figyelte az elmúlt hetek eseményeit az nagyon is jól tudja, hogy ez nincs így. Ugyanis érdekellentétek, belső feszültségek jellemzik jelenleg is az MSZP-t, ez a helyzet pedig a választási kampányukra is erősen kihat, így joggal tartanak nagyon sokan attól a pártban, hogy kiesnek az Országgyűlésből, mivel nem érik el bejutási küszöböt, ami az esetükben 10 százalék.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/48447/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?