Karácsony Soros pártjává alakítja az MSZP-t

Az MSZP eddigi történetében még soha nem fordult elő, hogy egy tőzsdespekulánshoz köthető személyt indítsanak a választáson. Most azonban mégis ez a helyzet, hiszen Karácsony Gergely tanácsadó testületében a Soros Alapítvány egykori munkatársai és az egykori SZDSZ holdudvarához tartózók alkotnak kétharmados többséget, ahogyan azt a Magyar Idők is megírta.

Ezt a tanácsadói testületet a volt uniós biztos, Andor László vezeti, és a baloldal miniszterelnök-jelöltjének politikájára olyan személyeknek van döntő befolyása, mint Bojár Gábor, aki egykor a Soros-alapítvány vezetőségi tagja volt. A Graphisoft-vezérként ismertté vált Bojár akkor vált a kuratórium tagjává, amikor az Halmai Gábor elnöklete alatt 2001-ben elhatározta: keményebben beszállnak a politikába a Fidesz vezette polgári koalíció jelentette „jobboldali veszély” ellenében. Azt is érdemes megjegyezni Bojárról, hogy Halmaihoz hasonlóan sokáig az SZDSZ befolyásos támogatójának számított, tavaly pedig kiderült, hogy ő volt a Momentum legnagyobb mikroadományozója, amíg nem csalódott a fiatalokban.

Tagja még az úgynevezett Miniszterelnök-jelölti Tanácsadó Testületnek Bozóki András, a Gyurcsány-kormány SZDSZ-es kulturális minisztere is, aki Bojárral egy időben a Soros-alapítvány civil társadalommal foglalkozó East East programjának koordinátora volt Kéri Lászlóval karöltve, és aki a mai napig a CEU oktatója. A volt SZDSZ-es tanácsadók testületének tagjai közé tartozik Wittinghoff Tamás, aki az SZDSZ széthullása óta „függetlenként” Budaörs polgármestere, valamint Orsós Éva, aki Soros alapítványának egyik szakkuratóriumi vezetőségében foglalt helyet.

De ott ülnek a testületben Soros által tízmilliókból fenntartott Mérték Médiaelemző Műhely és Igazgyöngy Alapítvány vezetői Polyák Gábor és L. Ritók Nóra is. Polyák Gábor egyébként valaha szintén az SZDSZ bizalmi embere volt, a végóráit élő párt 2010-ben még megpróbáltak az Országos Rádió és Televízió Testület élére ültetni. E körhöz tartozik az energiaklubos Ámon Ada is, akinek az alapítványát 37,5 millióval támogatta az elmúlt két évben a nagylelkű tőzsdespekuláns, tízmillióval pedig a Daróczi Gábor korábbi OSF-programvezető és miniszteri biztos által irányított Romaversitas Alapítványt. Nahalka István is tanácsokat osztogat Karácsony Gergelynek, ahogy azt korábban megtette már a magyar oktatásügy lerombolójaként számon tartott Magyar Bálint SZDSZ-es oktatási miniszternek is.

Végül Vértes Andrást kell megemlíteni, a GKI gazdaságkutató elnökét, aki a Gyurcsány Ferenc lemondását követő miniszterelnöki casting során a bukott kormányfő egyik lehetséges utódjának számított. Vértes 1990 és 1995 között a Soros által gründolt Kék Szalag Bizottság egyik szekciójának társelnöke volt, ez a testület szorgalmazta többek között a nemzeti vagyon kiárusítását.

Mindezek ismeretében megállapítható, hogy az MSZP végérvényesen Soros György pártja lett.

Kövesd a Bal Lator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/48395/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?