Az ellenzék a minimumot sem adta meg az oktatásnak

Egy olyan ellenzék állapodott meg pár napja az oktatási minimumról, amely a minimumot sem adta meg az oktatásnak, amikor hatalmon voltak. 

Ugyanis kormányzása idején az ellenzék pénzt vett el az oktatásból, több száz iskolát zárt be, létbizonytalanságba taszította a pedagógusokat, elvett tőlük egyhavi bért, versenyképtelenné és "liberális kísérleti tereppé" változtatta az iskolákat, eltörölte a nemzeti alaptantervet, és a szülőket is magukra hagyta az iskoláztatás terheivel.

Ha az ellenzéket valóban érdekelné az oktatás ügye, akkor a pártok megszavazták volna, hogy idén 572 milliárd forinttal több juthasson oktatásra, mint a baloldal kormányzásának idején. Az ellenzéknek azonban csak a saját politikai céljai fontosak, ezért a kampány közeledtével most csak újra ki akarják használni a diákokat és a pedagógusokat.

A Fidesz 2010 óta pótolja az oktatásból kivont pénzeket, országszerte épülnek és megújulnak az iskolák, köztük Pestszentlőrincen és Pestszentimrén is, ahogy arról Kucsák László országgyűlési képviselő is beszámolt a Városképnek. Emellett a pedagógusok bére átlagosan 50 százalékkal emelkedett és minden eddiginél többen jutnak ingyenes étkezéshez, tankönyvhöz.

Kövesd a ballator bejegyzéseit Facebookon is!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/48242/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?