Kunhalmiék bedobták a gumicsontot

Évenként egyszeri, az átlagnyugdíjnak megfelelő mintegy 120 ezer forintos juttatást ígér a nyugdíjasoknak Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje.

Az ellenzéki politikus csütörtökön, az Országos Nyugdíjas Parlament Országházban tartott második ülésén úgy fogalmazott, hogy a magyar baloldal nem tud nem beszélni a tizenharmadik havi nyugdíjról, ami jó eszköz lehet egy igazságosabb nyugdíjrendszer felé.

Eddig a távirati iroda által kiadott hír, amelyet olvasván nem lehet nem megdöbbenni.

Pedig már többször részletesen megírták és számokkal is alátámasztották, hogy 2010 óta a Fidesz-kormány visszaadta az időseknek ezt a juttatást, sőt ennél jóval többet is.

Annak idején még a Horn-kormány idején vezették be a nyugdíj kiszámítása során alkalmazott ún. svájci indexálást, amelynek visszaállítása szintén a szoci ígéretek között szerepel.

Ezt a számítási módszert a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok idején alkalmazták, de a tények immár azt igazolják, hogy a mostani, az inflációt mindig meghaladó emeléssel minden évben sokkal jobban járnak az idősek, amihez jön a nyugdíjprémium és az év végi Erzsébet-utalvány.

Karácsonyék, úgy tűnik, légből kapott igéretekkel kísérlik meg átverni az embereket.

Szerencsére ma már nem 2002-öt írunk, amikor egy egyszeri 19 500 forintos juttatás ígéretével magukhoz tudta édesgetni a demagóg kampányt folytató MSZP a nyugdíjasok egy jelentős rétegét.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/47796/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?