Szaniszló és Kőrös továbbra is hazudozik a Péterhalmi-erdő kapcsán

A Szaniszló Sándor és Kőrös Péter szocialista politikusok által kézivezérelt Lőrinci Magazin politikai haszonszerzés céljából rendszeresen hazugságokat vagy éppen féligazságokat terjeszt, valamint kitalált kiszínezett történeteket próbál valós eseményeket eladni. Ez történik most is a Péterhalmi- erdő kapcsán, amikor a valósággal mit sem törődve valótlan információkat közölnek.

Többek között az erdő egy részének kiirtásáról és lehetséges eladásáról írnak. Azonban a vádakat a Pilisi Parkerdő Zrt. tételesen megcáfolta, vagyis ismét kiderült tudatos kacsa az egész történet, az MSZP-s lap állításai egyszerűen hamisak, nem igazak.

De nézzük a tényeket a Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása alapján:

  • A Péterhalmi erdő Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területe mintegy 250 hektár.

  • 2017-ben tarvágás 2,7 hektáron történt, további tizenöt helyszínen erdőnevelési munkák során történt szálankénti fakitermelés, ami összességében 800 köbméter faanyagot jelent. Az adatok a megfelelő hatósági nyilvántartásokban ellenőrizhetők.

  • Nem épül lakópark a Péterhalmi-erdőben, a fakitermelés célja az erdő megfiatalítása.

  • A cikkhez mellékelt fotó felirata félrevezető, hiszen jól látszik, hogy fiatal erdő van az egykori idős állományok helyén, így nincs szó az erdő kiirtásáról.

  • Nem dolgoznak „dózerek” a Péterhalmi erdőben.

  • 2018 januárjában egyetlen helyszínen zajlik fakitermelés, ami nem tarvágás, hanem úgynevezett gyérítés, amikor a gyengébb növekedésű és a sérült vagy beteg fák kivágásával növőteret biztosítanak az erdészek az egészséges, jó növekedésű fáknak. Ez összesen mintegy 30 köbméternyi faanyag.

  • Fiatal erdők ápolása zajlik több helyszínen is, ami nem jár fakitermeléssel. Szárazabb talajviszonyok mellett kezdődik majd el a 2017 év végén fakitermeléssel érintett területen az ún. vágástakarítás, a terület rendbetétele.

  • A területről származó faanyagból származó árbevétel nagyságrendileg 15 millió forint volt.

  • A tél végi szmoghelyzetet semmiben nem befolyásolják a Péterhalmi-erdő fái, lévén, hogy jellemzően lombhullató fajok alkotják az erdő faállományát, amik a téli időszakban nyugalomban vannak, nem lélegeznek a leveleiken keresztül. A tél végi szmog oka az emberi tevékenység (például a közlekedés) és a párás, csapadékos időjárás. Minden kitermelt fa helyén új erdőt nevelnek az erdészek, vagyis hosszú távon az erdőtömb levegő tisztító hatása nem változik. A fakitermelés és a tél végi szmog között semmilyen összefüggés nincs a XVIII. kerületben.

Mindebből egyértelműen megállapítható, hogy egy szó sem igaz abból amit leírtak.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/47775/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?