Könnyedén kieshetnek az Országgyűlésből Kunhalmiék

Unalomig ismételt panelekkel akarja elsöpörni a Fidesz hatalmát az MSZP és a Párbeszéd vagyis ez derült ki a két ellenzéki párt közös, a zuglói Dürer kertben megtartott évadnyitóján.

A vélhetőleg ingyenpogácsával és ingyenkávéval összetoborzott, döntően nyugdíjasokból álló hallgatóságot mások mellett Kunhalmi Ágnes igyekezett feltüzelni, aki szerint Orbán Viktor, illetve a hitelek miatt, továbbá a nagymama műfogsoráért és csípőprotéziséért mennek külföldre dolgozni a fiatalok. Azt azonban már elfelejtette közölni, hogy a kivándorlók száma egyáltalán nem annyi, amennyit évek óta hazudoznak és a javuló életkörülmények következtében egyre többen jönnek haza.

Ezután részletesebben senki által nem ismert internetes adatbázisra hivatkozva azt állította, hogy az ellenzék támogatói nemcsak mostanában, hanem már 4 éve is többségben voltak azonban arra már senki nem kapott választ ha ez így igaz, akkor az miért nem tükröződött a választási eredményeken. Válasz helyett inkább a hallgatóságának riogatásába kezdett Kunhalmi Ágnes , hogy újabb győzelme esetén a Fidesz felszámolja az önkormányzatokat bár nem részletezte ennek mi értelme lenne, illetve ezt a hülyeséget honnan vette. Ezenkívül az ellenzéki összefogás fontosságát hangsúlyozta, amelyhez a DK segítségét is várják, de arra már kínosan ügyelt, hogy véletlenül se ejtse ki Gyurcsány Ferenc nevét.

Karácsony Gergely pedig a korábban kiszivárgott hangfelvétel tartalmához hasonló meggyőződéssel igyekezett fanatizálni a közönséget és Paolo Coelho-i szintű bölcsességekkel sokkolta a megjelenteket, miszerint aki messzire akar eljutni, az ne menjen egyedül. A nagyra nőtt óvodásra emlékeztető miniszterelnök-jelölt azonban eléggé lehűtötte a kedélyeket, amikor elárulta bizony jelenleg a Fidesznek áll a zászló. A Párbeszéd társelnöke ugyanakkor a 4 éves várólistán szereplő énekesnő kamu történetével akarta jellemezni a hazai egészségügy helyzetét, amin a nyugdíjasok nagyokat hümmögtek, az újságírók meg jókat mosolyogtak.

De az esemény végére legalább kiderült, hogy még választási programjuk sincs egyenlőre, amit Horváth Csaba szocialista politikus ismert el egy internetes portálnak, de azért az emberek támogatását kérik a nagy semmire, valamint az MSZP és a Párbeszéd közös listán fog indulni 2018-ban. Ami valljuk be elég rizikós vállalkozás mindkét párt részéről, mivel jelenleg együtt sem érik el a tíz százalékot, ami a minimális feltétel ahhoz, hogy bekerüljenek az Országgyűlésbe. Ugyanis közös lista esetén a bejutási küszöb nem 5, hanem 10 százalék. Ha pedig ez nem jön össze 2018 tavaszára akkor bizony az MSZP és a Párbeszéd nem lesz a választások után megalakuló új Országgyűlésnek a résztvevője.

Mindebből nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az ellenzéki oldalon hatalmas problémák vannak, aminek egyenlőre megjósolhatatlan a vége, mivel napról napra egyre rosszabb helyzetbe kerülnek. De unatkozni legalább nem fogunk, mivel így legalább folytatódik a baloldali szappanopera.

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/47129/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Péter 2018-01-13 00:16:42
Egyelőre, nem egyenlőre. Ezt ideje megtanulni. Amúgy rendben van.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?