Változik a munka törvénykönyve

A változások értelmében januártól nehezebb lesz eltávolítani a szakszervezeti tisztségviselőket, akik így visszakerülnek a munkavállalókat képviselők körébe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jogellenes munkavisszony-megszüntetés esetén kérheti a tisztségviselő az eredi munkakörébe történő visszahelyezését. A módosítás így erősíti a tisztségviselők védettségét, akik ezáltal erősebb pozícióból képviselhetik a munkavállalókat.

Ezenkívül januártól a munkáltató a munkavállaló egészségi állapotának változására tekintettel köteles a munkafeltételeket és a munkaidő – beosztást módosítani. A vonatkozó rendelkezés szerint a munkavállalót csak olyan munkára lehet alkalmazni, amely testi alkatára vagy fejlettségére tekintettel nem járhat hátrányos következményekkel.

Amennyiben a munkafeltételek nem módosíthatóak, abban az esetben lehet csak felmenteni a dolgozót a munkavégzés alól. Ha a rehabilitációs szakértői szerv legalább 50 százalékos mértékű egészségkárosodást állapított meg és fogyatékossági támogatásra vagy a vakok személyi járadékára jogosult, akkor számára évenként 5 munkanap pótszabadság jár.

Hétfőtől pótnapokra akkor lesz jogosult a dolgozó, ha legalább 40 százalékos az egészségkárosodása vagy a munkaképesség-csökkenése 50-100 százalékos.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/46558/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?