Gyurcsányék célja az MSZP legyőzése nem pedig a kormányváltás

Az MSZP és a Demokratikus Koalíció megállapodott arról, hogy a 106 egyéni választókerületben nem indul egymással szemben a 2018-as választáson. A megállapodás értelmében 60 körzetben az MSZP, míg 46 körzetben a DK jelöltje indul a választásokon, de nem lesz a két párt közös miniszterelnök-jelöltje a Párbeszéd elnöke Karácsony Gergely, mivel az ő jelöltségét csak a szocialisták fogadják el.

A meglehetősen furcsa választási konstrukcióból megállapítható, hogy az MSZP súlyos vereséget szenvedett a DK-val szemben a közös lista és a külön lista kérdésében. Ugyanis a DK elnöke az MSZP megtorpanását követően a külön listában volt érdekelt, mert Gyurcsányék 2018 utánra pozicionálják magukat, mivel azt remélik több mandátumot fognak szerezni, mint az MSZP és így a baloldal vezető erejévé válhatnak. Erre minden esélyük meg is van, hiszen a legújabb felmérések szerint már most jobban állnak, mint a szocialisták.

Azonban céljaikat nem tudták mindenhol maximálisan elérni, mivel vannak olyan választókerületek, amelyről a megállapodás létrejötte érdekében le kellett mondaniuk a szocialisták javára. Az egyik ilyen választókörzet a XVIII.kerületet magába foglaló Budapest.15. sz. egyéni választókerület, amelyet annak ellenére kellett felsőbb utasításra átadniuk Kunhalminak, hogy a kerületben a legnépszerűbb ellenzéki párt a DK.

Ez persze a Gyurcsány-párt szavazóinak, szimpatizánsainak és tagjainak nem igazán tetszik, nem értik miért kéne nekik a már egyszer 2014-ben leszerepelt szocialista politikus támogatniuk ismét, aki csak botrányairól, illetve kétes hátterű támogatóiról híres, de semmilyen eredményt nem tud felmutatni mit is tett a kerületért, mint országgyűlési képviselő. Értesüléseink szerint az elégedetlenkedő gyurcsányísták már közölték is a helyi, illetve az országos pártvezetéssel, ha Kunhalmi marad a végleges jelölt, akkor ők inkább ott kampányolnak, ahol lesz DK-s jelölt, mert nem tartják elfogadható jelöltnek az MSZP budapesti elnökét.

Persze ez a kialakult helyzet Gyurcsány Ferenc érdekét szolgálja, mivel neki az a jó ha az MSZP-s jelöltek minél nagyobb számban elbuknak, mivel ezáltal kisebb lesz a 2018-ban megalakuló új Országgyűlésben a szocialista frakció létszáma, amely az alapfeltétel ahhoz, hogy jövőre a DK legyen a baloldal vezető ereje.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/46293/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?