Egy 1 százalékon álló törpepárt elnöke lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Az Együtt elnökeként mutatta be és hívta a színpadra Karácsony Gergelyt az MSZP elnöke a párt egyik rendezvényén. A jelenet mindenki számára roppant kínos volt, nem csak azért, mert Karácsony a Párbeszéd nevű törpepárt elnöke, hanem azért is, mivel a Együtt éppen most szakított a Párbeszéddel. A két törpepárt közötti szakítás pedig éppen azért következett be, mert Karácsony korábbi önmagát megtagadva, igazi politikai prostituáltként viselkedve, felkínálta magát az MSZP-nek, hogy ő örömmel lenne közös miniszterelnök-jelölt.

Ennek ismeretében egyre biztosabbak lehetünk abban a kölcsönös találgatások és pletykák után, hogy bizony a Párbeszéd elnöke, Zugló polgármestere lehet az MSZP legújabb miniszterelnök-jelöltje. A baloldalon ez a kérdés azért okozott amúgy izgalmakat, mert Karácsony korábban az Együtt nevű párttal állt szövetségben és szövetségesének háta mögött egyezkedett saját személyéről.Az érintettek a tárgyalások alatt mindvégig ködösítettek, cáfoltak, semmit nem ismertek el mindaddig amíg a helyzet nem vált bizonyossá. Ami most szombaton bekövetkezett, mivel az MSZP rendezvényén Karácsony nemcsak megjelent, hanem beszédet is tartott, akit Molnár Gyula azonnal az MSZP elnökségének figyelmébe ajánlott.

Mindez az bizonyítja, hogy a felek mindvégig egyeztettek a megállapodásról az utóbbi hetekben, de azt a nyilvánosságnak tudatosan tagadták. De a tagadásnak most már vége, nagy valószínűség szerint a 2018-as választásokra az MSZP és a Párbeszéd közös listát fog majd állítani, amelyet Karácsony Gergely fog vezetni közös miniszterelnök-jelöltként. Az pedig, hogy a többi baloldali párttal mi lesz  még megjósolhatatlan, de mivel mindegyikük magát tartja a legtökéletesebb jelöltnek,annyi azért sejthető, hogy a baloldali indulók és jelöltek száma egynél biztosan több lesz.

Szóval lehet tovább izgulni, akit egyáltalán érdekel valamilyen szinten még a történet alakulása, kivel mi lesz, ki hogyan fog vagy nem fog 2018-ban elindulni, mivel a baloldali szappanopera története folytatódik tovább.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/45796/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?