Idén már biztos nem lesz MSZP-DK összeborulás


A két párt között továbbra is nagy a feszültség, mivel egyes választókerületekről továbbra se tudnak megegyezni, ilyen többek között a XVIII.kerület teljes egészét magába foglaló budapesti 15. sz.egyéni választókerület is, amelyről korábban már beszámoltunk.

Ennek következtében a baloldal jelenlegi állapotát figyelve egyértelmű, hogy a választások tétje számukra igen hatalmas, de az nem a kormányváltás. Nagyjából talán jövő tavaszra eldőlhet az MSZP és a Demokratikus Koalíció közötti harc végkimenete azaz addigra kiderül Gyurcsány Ferenc képes lesz-e elérni a célját, képes lesz-e bedarálni a szocialista pártot.

Addig is amíg a küzdelem folyik a pártok között minden nap új helyzet van, hetente újabb listák kerülnek nyilvánosságra, amit hol a DK, hol az MSZP szivárogtat ki, az éppen aktuális érdekei alapján. Ugyan az MSZP igyekszik az erősebb fél szerepben diktálni, de ellenfele nem kispályás, aki a hazudozás, a puccsok és a zsarolás nagymestere.

Erről leginkább Medgyessy Péter egykori miniszterelnök tudna sokat mesélni, mivel 2004-ben Gyurcsány Ferenc a SZDSZ segítségével döfte a képzeletbeli tört főnöke hátába és ragadta magához a kormányfői posztot, valamint az MSZP-t is maga alá gyűrte. Másrészt bizonyára sokat tanulhatott ebben az időszakban a liberálisoktól, akik kisebbik koalíciós pártként a szocialisták folyamatos zsarolásával szinte mindent elértek amit akartak, így megkapták a nekik fontos minisztériumok vezetését, elsősorban az oktatás, a kultúra és a gazdaság irányítását.

A DK elnöke ma az SZDSZ egykori taktikáját követi, hiszen nagyon is jól tudja, hogy a baloldali összefogás nélküle lehetetlen, hiszen támogatói soha nem támogatnának egy Gyurcsány nélküli együttműködést. Ezáltal elég kényelmes helyzetben van, mert minden alkalommal baloldali ellenfelei szemére veti, hogy bizony miattuk nincs összefogás. Az MSZP-ben viszont egyre nő azok tábora, akiknek elege van abból, hogy Botka László visszalépése után Gyurcsány Ferenc vérszemet kapott és olyan választókerületek átengedését követeli a DK-nak, amelyek korábban erős szocialista bázisnak számítottak.

A tárgyalások azonban folytatódnak, de a megállapodás létrejötte egyenlőre kérdéses. Az MSZP közös listát és miniszterelnök-jelöltet szeretne, de a DK csak a közös egyéni jelöltekről hajlandó tárgyalni.

Az idő leginkább a szocialisták számára sürgős, ugyanis a jövő évi választás a párt teljes eljelentéktelenedéséhez is vezethet, aminek következtében az egykori nagy párt nagyon rövid időn belül törpepárttá változhat és akkor eljöhet Gyurcsány nagy pillanata amikor is bedarálhatják az MSZP-t, amely a DK egyik tagozatává válhat.

Egyenlőre itt tart a nagy baloldali összefogás, szóval a baloldali szappanopera története folytatódik tovább.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/45726/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?