Szó sincs erdőirtásról, a helyi MSZP szokása szerint hazudott


A helyi szocialisták rendszeresen bebizonyítják, hogy politikai haszonszerzés céljából semmitől nem riadnak vissza, ha kell hazugságokat vagy féligazságokat próbálnak valós eseményként eladni. Így cselekedtek akkor is amikor azt állították a XVIII.kerületi Péterhalmi-erdőben végzett fakitermelési munkálatok kapcsán, hogy egy erdőt szavazatvásárlás miatt irtanak ki.

Az ellenzéki párt többek között 1,5 milliárd forint értékű fáról, 150 hektár erdő kiirtásáról írt. A Pilisi Parkerdő Zrt. végül tételesen válaszolt a vádakra, amelyekről kiderült tudatos félretájékoztatás volt az egész, az MSZP állításai egyszerűen nem igazak.

De nézzük a tényeket a Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása alapján:

-Itt szó sincs 150 hektár erdő kiirtásáról, csupán annyi történt, hogy 2017-ben 2,76 hektáron megtörtént a tarvágás és további 35 hektárt érintett valamilyen egyéb állománynövelő fakitermelés. A tarvágást követően pedig tavasszal sor került az új erdő létesítésére, így egy hektár irtás se történt, az erdő területe nem csökkent.

-A Péterhalmi-erdőben élő összes fa együttes térfogata jelenleg 32000 köbméter, ami évente 1200 köbméterrel gyarapszik. A 2017-es évben összesen 800 köbmétert termeltek ki, azaz mintegy 400 köbméterrel nőtt az erdő fakészlete,

-Az idén kitermelt 800 köbméter faanyagból származó bevétel 15 millió forint.

-A 2017-ben kitermelt 800 köbméter faanyag jelentős része nyár és fenyő, amik nem keresettek a tűzifa piacon, ezért jellemzően rostafaként ipari felhasználásra kerülnek. A tűzifaként hasznosítható, jellemzően akác és tölgy fajokból származó faanyagot kizárólag helyben, közvetlenül a lakosságnak értékesítik. A helyben értékesített tűzifa mennyisége fele az idei kitermelésnek.

-Az erdőgazdálkodó által elvégezhető munkákat és mennyiségeket a független erdészeti hatóság által készített, rendeletben rögzített, 10 évre szóló erdőterv határozza meg. A Pilisi Parkerdő Zrt. az érvényes erdőterv alapján végzi szakmai tevékenységét a Péterhalmi-erdőben is.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/45593/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?