34 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok év végéig


A kormány döntésének következtében idén is megkapják a nyugdíjasok a 10 ezer forint értékű Erzsébet - utalványt. De ez még nem minden, mivel a nyugdíjkorrekcióval és a nyugdíjprémiummal együtt átlagosan 34 ezer forint érkezik év végén az időseknek.

Az utalványnak azok örülhetnek, akik 2017 novemberében vagy 2017 decemberében jogosultak voltak az alábbi juttatások közül valamelyikre:

-öregségi nyugdíj,

-özvegyi nyugdíj,

-szülői nyugdíj,

-árvaellátás,

-baleseti hozzátartozói nyugellátás járadék,

-mezőgazdasági szövetkezeti öregségi járadék,

-munkaképtelenségi járadék,

-özvegyi járadék,

-korhatár előtti ellátást.

A kézbesítés ezúttal is, ahogy tavaly karácsonykor is a Magyar Posta feladata, ami várhatóan november 24-én kezdődik meg. Tehát ha minden jól megy, az utalványt még a karácsonyi ünnepek előtt kézhez kapják a nyugdíjasok.

Mindez kiegészül még a nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium összegével, amelyről szintén a kormány döntött a nemzetgazdaság jó teljesítményének köszönhetően.

Ez azt jelenti, hogy egy magyar nyugdíjas egyfelől átlagosan 12 ezer forintnyi nyugdíjkorrekcióban és átlagosan 12 ezer forintnyi nyugdíjprémiumban részesülhet. Ehhez jön hozzá a 10 ezer forintos utalvány vagyis év végén összesen plusz 34 ezer forint érkezhet egy nyugdíjasnak.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/44927/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?