Válságban az MSZP

Káosz és bizonytalanság uralkodik az MSZP-ben, miután hétfőn Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. A helyzet legnagyobb nyertese Gyurcsány Ferenc lehet, akinek forgatókönyve teljesen érvényesült a szegedi politikus visszalépése által.

A történethez persze hozzátartozik az is, hogy mindez nem sikerült volna, a budapesti szocialisták nélkül. Ugyanis a Kunhalmi Ágnes által irányított fővárosi szervezet nem egyszer egyértelművé tette, ha választani kell akkor ők bizony Gyurcsányt választják. Vagyis nagyon úgy tűnik a főváros-vidék ellentét belülről megsemmisítheti az MSZP-t.

Amúgy Kunhalmiék számára azért volt a kezdetektől fogva elfogadhatatlan a DK-val szembeni kemény fellépés, hiszen a fővárosi körzetekben a Gyurcsány-párt szavazóinak támogatása nélkül lehetetlen mandátumokat szerezni. Most talán így van minimális esély arra, hogy pár fővárosi körzetet megnyerjenek, de a mai népszerűségi mutatóik alapján az sem teljesen biztos még az összefogás létrejötte esetén sem.

Azonban bárhogyan is alakul a baloldali szappanopera története a továbbiakban abban biztosak lehetünk, hogy a DK elnöke abból csak győztesen kerülhet ki. Ha Gyurcsányék úgy döntenek mégis megegyeznek a közös listáról az már nem egy MSZP-DK, hanem inkább egy DK-MSZP közös lista lesz, mivel a szocialisták a DK szintjére estek vissza. De dönthetnek úgy is, hogy mégis önállóan indulnak a 2018-as választásokon és majd az MSZP romjain egy új baloldalt szerveznek.

Egyenlőre nagyon úgy fest a helyzet, ha a szocialisták nem tudják a kialakult helyzetet megfelelően kezelni, nem lesznek képesek karakteres megoldást találni a problémájukra, akkor Gyurcsányék egyszerűen felfalják őket és 2018-ban egy új baloldal fog szerveződni a DK körül, aminek az MSZP már nem lesz a része, mert addigra eltűnik a politikai térképről.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/43172/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?