Gyurcsánynak elege lett Botkából

A baloldali szappanopera újabb fejezetéhez érkezett, amikor szombaton Gyurcsány Ferenc és pártja a Demokratikus Koalíció bejelentette, kiszáll az összefogásból, önálló listát állít és koordinált jelöltállítást javasol.

 

A párt az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette, hogy nem tudják követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban. Amit látnak, az sok esetben nem találkozik a véleményükkel és kultúrájukkal, továbbá a DK szerint ellentétes a demokratikus ellenzék és "a remélt új köztársaság" érdekeivel. A közös listáról folytatott vég nélküli vita kilenc hónap alatt odáig se jutott, hogy akár egyetlen hivatalos tárgyalás lett volna az ellenzéki pártok között. Az MSZP stratégiája és az elmúlt kilenc hónapban követett politikája így lehetetlenné teszi a közös listás indulást.

 

Ezzel gyakorlatilag Gyurcsány Ferencék pártja újabb pofont adott Botkának, aki hétfőn ajánlotta fel a hat mérhető támogatottsággal rendelkező ellenzéki pártnak, azaz a LMP-nek, az Együtt-nek, a DK-nak, a Momentumnak, a Párbeszédnek és a Liberálisoknak, hogy állítsanak közös listát. Botka valamennyi megkeresett pártnak parlamenti részvételt és koalíciót ígért, de Fodor Gábor kivételével senki nem fogadta el az ajánlatot.

 

Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy megfejtsük a DK azért hátrált ki az összefogásból valójában, mert pártpolitikai céljaik alapján profitálni szeretnének az MSZP zuhanásából. Ugyanis ha Botka félreállítása vagy meggyőzése után létrejönne egy közös lista, akkor nem tudnák kihasználni ezt a helyzetet, legfeljebb a tárgyalóasztaloknál esetleg. De így külön indulva, a mai adatokat látva, akár meg is előzhetik az MSZP-t.

 

Ebből egyértelműen kiderül a DK 2018-as célja nem a választások megnyerése, mert arra esélye sincs sem együtt, sem külön, sőt még koordinált indulás esetén sem, hanem az MSZP legyőzése azáltal, hogy több képviselőt tudjanak küldeni a 2018-ban megalakuló új Országgyűlésbe. Mivel a baloldal vezető erejévé akarnak válni már 2018 után.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/43043/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?