Meneszthetik Botka Lászlót

Alaposan felkavarta az állóvizet a baloldalon Lattmann Tamás, nemzetközi jogász a kedd esti tv-interjújával, amikor elmondta, hogy a szocialista pártból 2016 végén többen is megkeresték, hogy legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

 

Állítása szerint Molnár Gyula pártelnök, Tóth Bertalan frakcióvezető, Hiller István választmányi elnök és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő vette fel vele a kapcsolatot. Ekkor úgy gondolta ő a párt jelöltje, de hirtelen jött Botka és minden megváltozott.

 

Persze a szocialisták ahogy korábban minden őket érintő kényes ügy kapcsán, most is amnéziában szenvednek és egyszerűen tagadják az egészet. Azonban érdekes módon a történetre egészen másképpen emlékeznek Gyurcsányék, akik nyomatékosan megerősítették bizony igaz a hír, tárgyaltak Lattmannal. Az ATV-nek meg is írták az egész történetet, miszerint tavaly ősszel kaptak egy tájékoztatást az MSZP vezetői részéről, hogy a párt tárgyalásokat folytat Lattmann Tamással a miniszterelnök-jelöltségéről. A szocialisták megkeresésére ki is jelölték Molnár Csaba ügyvezető alelnököt a tárgyalások megkezdésére, amely megszakadt miután Botka László lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

 

Azonban az egész történet legérdekesebb része, hogy amikor a vezető szocialisták megkeresték Lattmannt, az MSZP-nek volt már hivatalos miniszterelnök aspiránsa. Mindez arra utal, hogy már 2016 decemberében a színfalak mögött, erőteljes hatalmi harcok kezdődtek, leegyszerűsítve a budapesti és a vidéki szervezetek egymásnak feszültek, vagyis a Molnár-Hiller-Tóth-Molnár négyes meg akarta akadályozni Botka miniszterelnöki-jelöltségét, de ezt akkor nem tudták megvalósítani.

Minden bizonnyal ezek a hatalmi harcok most újrakezdődtek, ugyanis az elmúlt napokban összehangolt támadás indult Botka László ellen, elég csak a Lattman interjúra gondolni vagy éppen a Medián közvélemény-kutatási eredményére, amiben az MSZP támogatottságát történelmi mélyponton mérték. Sőt az MSZP kitáncolt Botka egyik legfontosabb programpontja alól, mivel kijelentették nyitottak Gyurcsány Ferenc személyére egy esetleges baloldali együttműködés estén.

 

Ennek ismeretében nagyon úgy néz ki, hogy Botka László ideje lejárt miniszterelnök-jelöltjeként és egyszerűen a szocialisták lecserélik más valakire, akivel tovább folytatódik a baloldal útkeresése, a baloldali szappanopera.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/42973/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?