A XVIII.kerületi oktatási intézmények fejlesztése folytatódik


A 7 éves kisfiamat elkísértem és ezáltal közösen részt vettünk a XVIII.kerület idei tanévnyitó ünnepségén a Gulner Gyula Általános Iskolában. Ezen az eseményen Kucsák László országgyűlési képviselő beszédéből megtudhattuk, hogy nemcsak egy új tanév kezdődik a Gulner életében, hanem az iskola egy kiemelkedő mértékű intézményi kapacitásbővítés részese lesz, amely a Brassó és a Kastélydombi iskolát is érinteni fogja.

 

A most bejelentett fejlesztések szerény véleményem szerint igen nagy mértékben meg fogja határozni az érintett intézményekben tanító pedagógusok, illetve az odajáró gyerekek, köztük kisfiam életét és jövőjét egyaránt. Ezt a bejelentést így már ennek okán is nagy örömmel fogadtuk, mivel a gyerekek jelenleg elég szűkösen férnek el az intézményekben.

 

Szülőként egyetértek képviselő úr gondolataival miszerint a tudás terjedésénél nincsen nagyobb nemzeti érték, ezért minden gyermek megérdemli a megfelelő környezetben történő tanulást. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a fiatalok milyen körülmények között tanulnak, miképpen sajátítják el azt a tudást, amellyel megállhatják a helyüket az életben.

 

Ezért is örömteli, hogy Kucsák László lobbitevékenységének eredményeként közel egymilliárd forintos támogatást sikerült elnyerni újabb három iskola befogadóképességének növelésére. Ennek következtében ezekben az oktatási-nevelési intézményekben nevezetesen a Gulner Gyula Általános Iskolában, a Brassó utcai Általános Iskolában és a Kastélydombi Általános Iskolában 13 új tantermet, egy közösségi teret és 4 új szertárat alakítanak ki. Továbbá étkező, konyha és vizesblokkok is létesülnek.

 

Mindezért csak köszönetemet szeretném kifejezni országgyűlési képviselőnek Kucsák Lászlónak és a városvezetésnek, mivel nélkülük az ő közreműködésük nélkül ennek megvalósítására a kerületnek esélye se lenne.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/42428/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?