Az LMP a politikai centrum megszólítása által egyedül akar kormányra kerülni


Szeptember első napján az LMP frakcióhoz csatlakozott az egykori szocialista Demeter Márta, amelynek üzenete egyértelmű miszerint a zöldpártban megtalálhatják azok a baloldaliak a helyüket, akik joggal csalódtak az MSZP-ben. Másrészt az LMP ismét megcélozza azt a politikai centrumot újból most éppen az exmszp-s politikussal, amelynek elérése esetén  akár egyedül is kormányra kerülhetnének 2018-ban elképzeléseik szerint.

 

Nem tudni miképpen akarják ezt kivitelezni, hogyan akarják elérni, mivel jelenleg az LMP mindössze 4 százalékon áll és nagyon nehezen képzelhető el, hogy tavaszra ez a állapot megváltozik. Laikusként persze gondolhatjuk azt is, hogy talán a fővárosi értelmiségre támaszkodva akarják elérni ezt a radikális változást népszerűségük tekintetében és budapesti rendezvényeiken már létezik az a tömeg, akikre építkezve elérhetik a politikai centrumot.

 

Azonban ez nagyon nincsen így, ez a kritikus tömeg egyszerűen nem létezik, mivel az LMP által mostanában összehívott szimpatizánsi találkozókon alig jelenik meg néhány ember. Így volt ez a XVIII.kerületben is, amikor nemrég a LMP helyi alapszervezete tartott egy ilyen típusú eseményt és a résztvevők száma alig érte el a 10 főt. Ez a szám pedig egyértelműen arra utal, ha 2018-ban önállóságát megtartva az LMP külön indul, akkor továbbra is az Országgyűlésbe történő bekerüléséért fog küzdeni.

 

Ez a párt tehát még nagyon messze van attól, hogy kormányváltó erőként számolni lehessen vele,de ugyanilyen messze van ettől a többi balliberális párt is, így egy dologban biztosak lehetünk kellő érdeklődés hiányában a kormányváltás 2018-ban is elmarad.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/41922/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?