A Jobbik béruniós kezdeményezése egy kampánylufi


Egyre nyilvánvalóbb, hogy jó nagyra felfújt kampánylufi valójában a Jobbik béruniós kezdeményezése és azzal kapcsolatos aláírásgyűjtése. Ugyanis az Európai Uniótól nem lehet elvárni a magyar bérek emelését, mivel a bérpolitika a tagállamok belügye, másrészt az EU nem állam, így ebben a kérdésben semmilyen jogszabályt nem hozhat, csak irányelvet fogalmazhat meg.

 

Abban az esetben, ha összegyűlik az egymillió aláírás, akkor az Európai Unió ugyan megvizsgálja majd, hogy az uniós elvekkel összhangban van-e a javaslat és ha úgy döntenek igen akkor is csak ajánlásokat tehetnek, de nem szabhatják meg egyetlen tagország számára sem a bérek mértékét. Már csak amiatt sem, mivel a bérpolitikát minden esetben a nemzeti gyakorlatnak megfelelően kell kialakítani, figyelembe véve a munkaadói, illetve a munkavállalói érdekképviseletek autonómiáját.

 

Ezenkívül ez a béruniós kezdeményezés mind jogilag, mind közgazdaságilag megalapozatlan, hiszen eltér az egyes tagállamok gazdasági vagy éppen társadalmi szerkezete egymástól, sőt a fizetőeszköze is. Mindebből egyértelműen látszik, hogy aki ma bárunióról beszél, az handabandázik, a megoldást a bérek felzárkóztatására csakis a nemzeti kormányok szintjén, bérközelítés formájában lehet megtalálni.

 

Ez a folyamat ma már Magyarországon elkezdődött, a bérek nemzeti keretek között korrigálódnak. Aminek a folytatása a magyar kormány sikeres politikájától várható, aminek következtében folyamatosan emelkedhetnek évről évre a bérek, alacsonyan maradhatnak az adók és növekedhet a magyar emberek életszínvonala.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/41829/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?