Olcsóbb lesz az iskolakezdés


Amióta polgári kormánya van az országnak, azóta évről évre egyre kevesebbet kell költeniük iskolakezdésre a családoknak, így volt ez az előző években és így van ez most is.

 

A három- vagy többgyermekes családok korábban is ingyen jutottak hozzá a tankönyvekhez, amellyel közel 50 ezer forintot is megtakarítottak tanévenként. A szeptemberben kezdődő idei tanévben viszont már nemcsak az alsó tagozatos diákoknak, hanem az 5-9.osztályos tanulóknak sem kell fizetniük a tankönyvekért és ez a juttatás független a családban nevelt gyermekek számától. Az intézkedés több, mint egymillió gyereket érint.

 

Ezenkívül az állam étkezési hozzájárulása által további 7-14 000 forinttal marad több a családok pénztárcájában. Sőt több fővárosi önkormányzat köztük a pestszentlőrinci önkormányzat is kellő hangsúlyt fektet arra, hogy a kerületükben élők helyi támogatást kapjanak. A XVIII.kerületi önkormányzat például kiemelt feladatának tekinti a kerületben élő családok segítését, így 2014 óta ingyenes füzetcsomaggal segíti az iskolakezdést. Ez a füzetcsomag 10-10 füzetből áll, amelyre az állami és egyházi intézmények tanulói egyaránt jogosultak.

 

Ezenfelül idén is igényelhető a munkáltatóknál az iskolakezdési támogatás, amely a bruttó minimálbér 30 százalékának erejéig adható, ez az összeg pedig most 38 295 forint. Ezt a támogatást utalvány formájában vehetik igénybe a szülök és évente egyszeri alkalommal kérhető, de mindkét szülő igényelheti. Azonban szigorúan csak az általános és középiskolás gyermek számára szükséges taneszközök, tankönyvek és ruhák vásárlására lehet felhasználni. A támogatás feltétele, hogy a szülő családi pótlékra jogosult legyen.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/41572/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?