Negatív kampányra készül a baloldal


A 2014-es választási kudarc után senki gondolta legmerészebb álmaiban sem, hogy a baloldal még valaha ismét együtt fog dolgozni Ron Werberrel a gyűlöletkampány nagymesterével, főleg azok után ahogy elváltak útjaik, mivel a szocialisták elég hangosan és látványosan szakítottak vele. Ennek ellenére visszatérése egyre valószínűbbnek tűnik vagyis létezik olyan helyzet, amely szükségessé teszi újbóli alkalmazását.

 

Visszatérésére utal egyértelműen az a körülmény is, hogy titokban nemrég Budapestre érkezett az izraeli kampányguru, aki találkozott a DK elnökével Gyurcsány Ferenccel, valamint Botka Lászlóval az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Arról azonban egyenlőre semmilyen hír nincsen, hogy Werber miről tárgyalt Botkával és Gyurcsánnyal. Egyes feltételezések szerint az sem kizárt, hogy igazából nem is a szocialistákhoz jött, hanem a DK-hoz.

Ha picit is szemügyre vesszük az ellenzéki pártok jelenlegi állapotát miszerint ég a ház körülöttük, Botka László személye és kampánya pedig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így Ron Werber érkezése egyáltalán nem meglepő. A felmérések szerint az MSZP ma rosszabb helyzetben van, mint időarányosan ugyanekkor a 2014-es választás előtt és a miniszterelnök-jelöltjének az első fél éve egyértelműen kudarc. Eddigi szereplései során baklövések sorozatát követte el, ilyenek például a magyar bevándorláspolitika támadása, a kerítésbontó ígéret, Brüsszel és Soros György kegyeinek keresése, illetve a kormánypárti média bojkottja. Ezenkívül a Gyurcsány-kérdést se tudta megfelelően kezelni, aki gyakorlatilag ma már a fejére nőtt és a megpuccsolására készül.

Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Ron Werber MSZP-s vagy DK-s szerződtetése nagyon is visszaüthet a baloldalra. Ugyan az tagadhatatlan, hogy a kampányguru nagyon is ért ahhoz amit csinál, mivel fekete öves gyűlöletmester, a mozgósítás és a szavazóbázisépítés nagypályása, de éppen ezen stratégiák alkalmazása miatt negatív figura is hazánkban, amivel akár többet veszíthetnek, mint amennyit nyerhetnek, amelyből csúfosabb vereség is lehet, mint volt a 2014-es.

Ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy a baloldali pártok ezt a kockázatot vállalni fogják, így Ron Werber visszatér és a werberi stratégia alapján az előttünk álló választási kampány minden eddiginél erőteljesebben fog negatív elemeket tartalmazni, amelynek lényeges pontjai az ellenfél totális letámadása lesz minél több helyről, minél agresszívabban hazugságok, fenyegetések, alaptalan vádaskodások és rémhírek terjesztése által.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/41377/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?