Párbeszédes helyezkedések

Miután kezd egyértelművé válni, hogy a baloldali összefogásnak csak két szereplője lesz az MSZP és a DK, ezáltal a kisebb pártok képviselői kénytelen egyéb lehetőségek, más indulási alternatívák után nézni politikai túlélésük érdekében.

 

Így van ezzel a LMP-ből kiszakadt Párbeszéd is, amelynek szereplői keresik nap, mint nap azokat a lehetőségeket, amelynek révén minimálisan lehet opciójuk arra, hogy politikai szerepüket megtartsák. Ezért nagyon is elképzelhető, hogy a különböző mikropártok politikusai ott fogják hagyni jelenlegi pártjukat és egy olyan párthoz fognak csatlakozni, amely ugyan nem lesz része a baloldali összefogásnak, de lesz esélye arra, hogy önállóan elindulva megugorja a 5 százalékos bejutási küszöböt.

 

Persze a Párbeszéd politikusainak egyáltalán nem fog gondot okozni, hogy a régi hagyományokat követve ismét egy másik párt színeiben fognak politizálni, mivel úgy váltogatják pártjaikat, mint más a fehérneműjét személyes ambícióik okán. Ezt már megtapasztalhatták a XVIII.kerület polgárai is akkor, amikor Petrovai László az LMP képviselőjeként pártját elárulva csatlakozott a Párbeszéd Magyarországhoz.

 

Most minden bizonnyal ezek a személyek, mivel a Párbeszédet hosszabb idők óta 0 százalék körül mérik, politikai túlélésük érdekében elveiket ismételten megtagadva elárulják és otthagyják az éppen aktuális partjukat. Az új pártjuk kizárási alapon az olimpiai álmokat összetörő Momentum Mozgalom lehet, mivel az LMP-be nem mehetnek vissza, ugyanis azt korábban már elárulták. Erre utal Somody László a Párbeszéd kerületi önkormányzati képviselőjének facebook bejegyzése az egyik kerületi csoportban, ahol párbeszédes politikusként egy másik pártot nevezetesen a Momentumot igyekszik népszerűsíteni.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40976/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?