Kunhalmi Gyurcsánynak készíti elő a terepet

Alig kellett pár napot aludni és bekövetkezett az amire számítani lehetett, az állítólagos kiegyezés ellenére sincs béke az MSZP-n belül, a hatalmi harc a különböző érdekcsoportok között folytatódik tovább. Ez a civakodás igazán a 2018-as választási listáról szól annak összetételéről, hogy kik lesznek azok a politikusok, akik bekerülhetnek az Országgyűlésbe és kapnak egy újabb esélyt az ezer sebből vérző baloldal újjáépítésére.

 

A baloldali szappanopera legújabb fejezete alapján egyértelművé vált, hogy hiába nevezte meg Botka László saját jelöltjét a fővárosi választási felkészülés kapcsán Tóth József a XIII.kerület polgármesterének személyében, a budapesti szocialisták ezt felülbírálták és megnevezték saját embereiket erre a feladatra. Az üzenet egyértelmű Kunhalmiék saját maguk akarják alakítani Budapest politikájukat, nem szeretnék ha a párt miniszterelnök-jelöltje abba bárhogyan is beleszólna.

 

Másrészt előkészítik a terepet a belső viták napirenden tartás okán Botka megbuktatására és Gyurcsány emberének megjelenésére. Ugyanis abban biztosak lehetünk, ha a szegedi polgármester bukik és nagy tételben lehet rá fogadni, hogy bukni fog, akkor az MSZP ki fog egyezni a DK-val, lesz közös indulás és lista is, de a különböző liberális, zöld és mikropártok nélkül. Az új közös miniszterelnök-jelölt pedig vagy maga Gyurcsány lesz vagy egy általa támogatott úgymond független civil jelölt, ami gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a DK az MSZP-t legyőzve a baloldali vezető erejévé válik.

 

Ennek ellenére a 2018-as választásokat el fogják veszíteni, talán pár egyéni főleg budapesti körzetet fognak nyerni, jelenleg két olyen körzet van amit nyerhetnek. 

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40955/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?