2018 az MSZP végét jelentheti

Polgárháborús állapotok uralkodnak jelenleg a szocialistáknál, egymást árulózzák, ügynöközik le a párt meghatározó politikusai vagy éppen Rákosi Mátyást szellemét megidézve a belső ellenséget keresik. Most ugyan egyenlőre a szemben álló felek látszólag békét kötöttek egymással, de biztosak lehetünk abban, hogy ez a állapot csak átmeneti, mivel az alapvető probléma továbbra is létezik azt megoldani és kezelni nem tudták.

 

A párt belső problémájának gyökerét leginkább abban lehet keresni, hogy az MSZP elveszítette domináns szerepét, folyamatosan aprózódik a balliberális oldal és a DK komoly tényezővé vált az ellenzéki térfélen. Eközben a szocialisták népszerűsége folyamatosan csökken a folyamatos belső harcok és Botka László kudarcos politikájának következtében. A 2014-es állapottal szemben most már csak 600 ezer szimpatizánsa maradt a pártnak és a baloldali holdudvar is egyre jobban leválik az MSZP-ről.

 

Botka László miniszterelnök-jelöltsége egyértelműen kudarc, az év elején meghirdetett céljai közül semmit nem tudott teljesíteni. Ahogy új szavazókat nem sikerült szereznie, úgy a baloldali összefogásból valamint a Gyurcsány nélküli Demokratikus Koalícióból se lett semmi. Láthatóan a helyzetet nem tudja kezelni, előremenekül, aminek következtében újabb és újabb ötletekkel áll elő, most éppen egy diktatórikus, vezérelv alapján akar egy utolsó kísérletet tenni a baloldali egységre, amelyből valószínűleg ismét nem lesz semmi. Ugyanis ezeket a koncepció nélküli elképzeléseket gyakorlatilag rajta kívül senki nem támogatja és mivel céljai teljesítése kapcsán erősen leszerepelt, azokat nem tudta teljesíteni, így semmilyen legitimációval nem rendelkezik, ezáltal képtelenség terveinek kivitelezése főleg úgy, hogy azt erőből akarja elérni.

 

Persze ennek ellenére a baloldali szappanopera tovább folytatódik, amely minden egyes nap újabb eseményekkel színesedik. Azonban ezeknek az eseményeknek a részleteiben véletlenül se szabad elmerülni, mert másnap egy másik esemény lesz az aktuális. De az valószínűsíthető, hogy Botka László hetei napjai meg vannak számlálva.

 

Bárki is lesz ezt követően az új jelölt egy adott forgatókönyv alapján az borítékolható, hogy a párton belüli civakodás nem lesz a múlté, ahogy a hitelességi problémáik sem és ha ezt a helyzetet 2018 után sem fogják tudni kezelni akkor a szimpatizánsaik el fognak fordulni az MSZP-től és a párt gyakorlatilag megszűnhet.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40885/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?