Munkahely igenis van csak az nem dolgozik, aki nem akar

Az egyik unokaöcsém kilépett az előző munkahelyéről, így átmenetileg munkanélkülivé vált. Ezáltal családi érintettség okán volt lehetőségem betekintést nyerni persze csak budapesti viszonylatban, hogy ma egy 25 éves fiatalembernek milyen lehetőségei vannak arra, hogy mihamarabb munkát találjon.

 

A munkakeresés idején pedig egyértelműen bebizonyosodott még számomra is, hogy egy szakmával is rendelkező fiatal számára, egyáltalán nem megoldhatatlan feladat a munkakeresés, az új munkahely megtalálása. Persze ehhez az is szükséges, hogy az álláskereső motivált legyen, ne mástól várja problémájának megoldását és ne máson akarjon élősködni, hanem igenis akarjon dolgozni. Egy szó mint száz az internetre feltöltött életrajza alapján unokaöcsém több potenciális megkeresést is kapott, emellett adott álláshirdetésekre is jelentkezett, amelyek közül nem egy helyre be is hívták állásinterjúra. Tette mindezt azért, hogy a lehető legjobb, legmegfelelőbb kondíciókkal rendelkező állást megtalálja. Amit meg is talált és röpke másfél hónap után már az új munkahelyén dolgozik.

 

Ebből is látszik, hogy aki ma Magyarországon dolgozni akar, az tud is dolgozni és ha új munkahelyet akarunk keresni vagy csak egyszerűen valamiért munkanélküliek leszünk, akkor a szocialista kormányzás idején tapasztalt állapotokkal szemben minden esélye megvan egy munkakeresőnek ahhoz, hogy a legrövidebb időn belül új munkahelyet találjon. Ugyanis ma a munkaerőpiac nagyfokú munkaerőhiánnyal küzd és két kézzel kapkodnak a munkaadók, a munkavállalók után. A verseny a piacon tehát egyértelműen jelen van és ennek hatására ma egy munkavállaló nyugodtan megteheti, hogy a különböző állásajánlatok közül válogathat. Sőt egyes cégek már úgy keresnek munkaerőt, hogy az adott álláshely betöltéséhez szükséges szakmára saját költségükön a dolgozót ki is kiképzik.

 

Szóval a személyes családi példám is csak azt bizonyította be, hogy munkahely igenis van, mindenki számára adott az elhelyezkedés lehetősége, aki dolgozni akar. Azokkal persze nem lehet nagyon mit kezdeni, aki a sült galambot várja, hogy más megoldja a bajait vagy csak egyszerűen nem akar dolgozni.

 

A munkaerőhiány meglétét ezenkívül a legfrissebb adatok is alátámasztják, mivel a nyilvántartott álláskeresők száma egy év alatt 4.1 százalékkal csökkent Magyarországon.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40605/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?