Az ellenzéket soha nem érdekelte az egészségügy helyzete

Az ellenzéki sajtó és politikusok által mostanában kreált egészségügyi hírekről egyértelműen kiderült, hogy azokból egy szó nem igaz, mivel azok egytől egyik álhíreket, valótlanságokat tartalmaznak. Ennek ellenére lebukásukat követően úgy tesznek, mintha ez lenne a valóság, így továbbra is gátlástalanul hazudoznak és próbálják meglovagolni azt a mesét miszerint az egészségügy romokban heverne.

 

Azonban erről szó sincs és én még nagyon is emlékszem azokra az időkre, amikor a szocialisták voltak kormányon 2002-2010 között, amikor is az egészségügyet leépítették és kifosztották, hiszen 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból. Sőt ezekben az években több ezer egészségügyi dolgozót üldöztek el a pályáról és több száz települést hagytak háziorvosi ellátás nélkül. A kórházak meg 130 milliárdos adósságot halmoztak fel, fejlesztésről és béremelésekről hallani sem lehetett, a betegeken pedig üzletelni akartak, miközben manapság egymást érik a különböző intézményfejlesztések és béremelési programok.

 

Az a nagy helyzet, hogy az üres szólamok, hecckampányok kivitelezése, jóslások és álhírek terjesztésén kívül az ellenzéket valójában soha nem érdekelte sem az egészségügy, sem a betegek sorsa ugyanis akkor támogatták volna a 2018-as költségvetés elfogadását, amely 546 milliárd forinttal többet biztosít az egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés, ami garantálja a budapesti kórházfejlesztések, az eszközfejlesztések illetve az egészségügyi béremelések folytatását.

 

Ezek alapján megállapítható, hogy az ellenzék különböző pártja nem akarnak több pénzt adni az egészségügyi dolgozóknak és azt se szeretnék, ha a kórházfejlesztések, eszközfejlesztések megvalósulnának. Lehet itt szép szavakkal ígérgetni, szépeket mondani, de ami számít az a cselekvés semmi más és annak alapján egyértelmű, hogy az ellenzék pártjai csak egy lehetőséget látnak az egészségügyben politikai hatalmi céljaik megvalósítására és mivel ezek a pozitív intézkedések veszélyeztetik azokat, így egykori kormányzásuk gyakorlatát követve ismét elárulják a magyar egészségügyet és az egészségügyi dolgozókat.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40492/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?