Az ellenzék Magyarország sikertelenségében érdekelt

Nem igazán rajongók a vizes sportok iránt, talán a vízilabdát leszámítva, de az magyarként eszembe se jutna, hogy egy ilyen nagyszerű esemény során, mint a vizes vb Magyarország és a magyar sportolók sikertelenségéért szorítsak. Magyarként a legtermészetesebb dolognak tartom, hogy igenis hazánk sikeréért és eredményességéért szorítsak, mint minden olyan sporteseményen, ahol Magyarország képviselteti magát, akár rendezőként, akár kvalifikáció által.

 

A 2016-os labdarúgó Európa bajnokságig magam se hittem, hogy léteznek olyan honfitársaim, akik a sportba képesek belevinni a politikát és a nemzeti csapat ellen szurkolni, mert úgy gondolják azzal Orbán Viktor miniszterelnöknek okoznak szomorú pillanatokat. Az ilyen magatartással csak önmagukról állítanak ki, ezek a személyek szegénységi bizonyítványt. De azt legmerészebb álmaiba se gondoltam volna, hogy erre a teljesítményre ezek az idegenszívűek még büszkék is és az ország nyilvánossága előtt hangoztatják is azt. Pedig de, mivel így tett Farkasházy Tivadar baloldali humorista, aki az ATV elő adásában ismerte el még a foci EB előtt, hogy mindig örül ha kikapnak a magyarok,mert attól Orbánnak rossz kedve van és ő ettől boldog.

 

A vizes vb kapcsán hangoztatott politikai nyilatkozatok alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy Farkasházy Tivadar szemléletét saját politikai programpontjává tették a baloldali pártok a Jobbikot is ideértve, mivel közleményeikben vagy éppen sajtótájékoztatóikon mindegyik párt az MSZP-től kezdve a Momentumig a sportesemény sikertelenségét és eredménytelenségét vizionálja. Sajnos nincs olyan párt az ellenzéki oldalon, aki egy ilyen esemény kapcsán képes lenne a napi politikát félretenni és igaz magyarként Magyarország sikeréért szorítani. Ők annak örülnének, ha a magyar sportolók nem szereznének egyetlen érmet sem és az esemény veszteséges lenne. Valamilyen szempontból szomorúnak tartom, hogy a kormánynak ilyen ellenzéke van és nem alakulhatnak ki olyan közös nemzeti ügyek, ahol kormány és ellenzék egy adott ügy kapcsán az ország érdekében képes lenne együttműködni.

 

Szerencsére minden lehetőség adott ahhoz, hogy a FINA világbajnokság sikeres és eredményes is legyen magyar szempontból. Ugyanis szurkolók és turisták tízezrei érkeznek csak azért a magyar fővárosba, mert ezt a világbajnokságot nálunk rendezik. A vb gazdasági hasznát ma még nem tudhatjuk, ezért is felesleges jóslásokba bocsátkozni az ellenzéknek, mert ezt ők sem tudhatják. De az már sejthető, hogy a haszon mértéke tízmilliárdokban lesz mérhető, ami minden csak nem veszteség. Sőt az sem elhanyagolható szempont, hogy egy csodálatos ország gyönyörű fővárosáról beszél 17 napon át a világ. A fantasztikus helyszínekről sugárzott tévés közvetítések, az itt készült fényképek szinte a világ minden pontjára eljutnak. Ha csak ezért rendezte volna meg Magyarország ezt a világbajnokságot, már akkor is megérte volna. Az előttünk álló napok sporteseményeiről nem is beszélve.

 

A Farkasházy-szemlét gyakorlóival szemben mindenkit arra biztatók, ha van lehetősége, ideje és módja akkor menjen ki a vb helyszínére, de ha ez nem megoldható számára akkor otthon a családdal vagy baráti társaságban közösen szurkoljon a magyar sportolók sikeréért, hogy minél fényesebb legyen az a érem, amit Magyarország dicsőségére megszerezhetnek.

 

Szóval: Hajrá Magyarok!

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40342/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?