Elfogadhatatlan, hogy egy kislány halálából akar politikai előnyt kovácsolni az ellenzék

Lázár János miniszter úrral egyetértve problémának tartom, hogy egy szívklinikán nincsen CT és emiatt a betegeket utaztatni kell. Az azonban minden jóérzésű ember számára elfogadhatatlan, hogy egyes baloldali portálok és politikusok féligazságokat terjesztve uszítanak a hatalomért és úgy igyekeznek egy gyermek halálát találni mintha azért a kormány lenne felelős.

 

Nem felel meg a valóságnak, hogy a CT-vizsgálatra való szállítás szerepet játszott annak a kislánynak a halálában, aki a múlt héten hosszas betegség után elhunyt a Kardiológiai Intézetben. A helyzet megértéséhez hozzátartozik, hogy a gyerek súlyos szívfejlődési rendellenességgel született, az elmúlt években tíz alkalommal történt szívsebészeti beavatkozás élete megmentéséért, a műtétek egy részét Budapesten és Münchenben végezték. Az utolsó ilyen műtétjét Budapesten, a kardiológiai intézetben végezték, de állapota igen súlyos volt keringése okán.

 

A műtét pedig elég komplikált beavatkozás volt, a kislány egyáltalán nem lett jobban tőle, a keringési elégtelenség fokozódott, így műszívkezelést kapott és lélegeztetni kellett. Az igen nagy vérzés miatt a mellkast nem zárták vissza. Ami nem azt jelenti, hogy nyitva van a betegnek a mellkasa, hanem a bőrt ugyan összevarrják, de a további esetleges műtétek miatt a csontos vázrendszert nem kapcsolják össze.

 

A műtétet követő 16.napon a vérzés mellett idegrendszeri tünetek is jelentkeztek, ezért a neurológiai konzílium koponya CT-re rendelte a gyereket, amelyet a szomszédos Heim Pál Gyermekkórházban végeztek el. A szállítás során illetve azt követően semmilyen szövődmény nem történt. Ugyanis a súlyos állapotban lévő betegek CT-be való eljuttatása rutin orvosi feladat, amelyre a kardiológiai intézet fel van készülve. A vizsgálat eredménye megállapította, hogy a kislány súlyos roncsoló agyvérzést kapott, amely miatt a műszívkezelést nem lehetett folytatni. Abba kellett hagyni a véralvadásgátló-kezelést is és sajnos ebben az állapotban a gyermek a saját keringésére nem tudott támaszkodni, így június 29-én meghalt.

 

A beteg ellátása magas színvonalon történt. Állapotát, sorsát nem befolyásolta, hogy a kardiológiai intézetben van-e CT vagy nincs. Különben is Budapesten több pavilon rendszerű kórház működik, ahol szintén meg kell oldani a betegek CT-vizsgálatra történő szállítását. Az intézet tíz éve egyedüliként foglalkozik a gyermekek szívtranszplantációval és szívfejlődési rendellenességeik kezelésével. Az adatok szerint az eddig elvégzett 41 gyermek szívátültetésből hat végződött halállal. Sőt ezt a centrumot a szakma nagyon jó helyre helyezi Európában

 

Ennek ismeretében elég szomorú, hogy egyes balliberális újságírók, politikusok számára semmi nem számít és egy gyerek halálával kapcsolatban is álhírek, féligazságok gyártásába kezdenek, és csak azt tudják szajkózni melyik intézetben nincsen CT, miközben mostanra kétszer annyiban van, mint ahányban korábban volt. Nincsen annál mocskosabb dolog, amikor egyesek egy ilyen sajnálatos eseményt politikai haszonszerzésre használnak fel. Egyszerűen undorító és visszataszító az egész! Szégyelljék magukat!

 

Nyugodjék békében a kislány, őszinte részvétem a családnak!

1
https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40279/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hunor 2017-07-14 20:09:33
AZT SE TUDJÁK MELYIK KÉPALKOTÓ MIRE VALÓ!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?