Megbukott az antiszemita vád

Amikor a baloldali és liberális körök a régi recept alapján elkezdték antiszemitizmussal vádolni a kormányt a Soros-kampány miatt, akkor még senki nem sejthette, hogy a kormányzat nem várt helyről kap támogatást. Hibába minden igyekezetük, amikor egy adott politika mellett kiáll a hazai és a nemzetközi zsidóság, akkor mondhatnak ezután bármit ezek a körök, de ezt a politikát aligha lehet vádolni antiszemitizmussal.

A történet előzménye, hogy az izraeli nagykövet levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben antiszemitizmusra hivatkozva azt kérte vonja vissza a plakátkampányt. Ezt követően a témával elkezdett aktívan foglalkozni az izraeli média is, amelynek a következménye a nyilatkozat visszavonása lett Benjemin Netanjahu utasítására, mivel Izraellel nem egyeztetve fogalmazta meg a véleményt a nagykövet. Ezt követően pedig az izraeli külügyminisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan a zsidó államot rágalmazó szervezeteket pénzel.

 

Sőt az izraeli parlament, a Knesszet egy Soros-ellenes törvény elfogadására készül, ha minden igaz ezt a törvényt akár már a héten elfogadhatják. A jogszabály ellehetetlenítené Soros szervezeteinek finanszírozását, mivel azok Izrael ellenes tevékenységet végeznek, rendszeresen rágalmazzák a zsidó államot, valamint elvitatják önvédelméhez való jogát.

 

De a nemzetközi támogatást követően nem kellett sokáig várni és megérkezett a hazai zsidóság kiállása is a kormány politikája mellett. Először Köves Slomó, az Egységes Izraeli Hitközség vezető rabbija jelentette ki, hogy a sorosozás nem antiszemitizmus. Mivel véleménye szerint Soros nem mint zsidó, hanem mint a globális kapitalizmus szimbóluma jelenik meg a nyilvánosság számára. Majd a Karc FM hétfői Paláver című műsorába több holokauszt túlélő is betelefonált, akik kiálltak az Orbán-kormány migránspolitikája mellett és elítélték Soros György tevékenységét. Egyikük meg is erősítette, hogy a plakátkampány egyáltalán nem antiszemita, egy másik betelefonáló pedig azt kérte jövőre ne két- , hanem háromharmados győzelemhez segítsék Orbán Viktort.

 

Az ismert tények okán kijelenthető, hogy összeomlott a magyar balliberális oldal antiszemitizmust kiáltó kampánya.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40212/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?