Mesés titkos MSZP-s vagyonok Ausztriában

Az elmúlt napok eseményei nyomán nyugodtan kijelenthető, hogy egyes MSZP-s politikusok előszeretettel rejtegetik mesés titkos vagyontárgyaikat a sógoroknál. Ez igaz a most lebukott Czeglédy Csabára és tökéletesen igaz a 2014 elején lebukott Simon Gábor esetén is. Az osztrák kapcsolaton kívül mindkét politikusban közös vonás, hogy feltételezhetően azért rejtegették ezeket a vagyonokat külföldön, mivel nem tisztességes, nem becsületes úton szerezték meg.

A múlt héten értesülhettünk arról, hogy egy ausztriai titkos széfben, amely Czeglédy Csaba tulajdonában volt, 1 kilogramm értékben aranytömböket foglaltak le, közel 11 millió forint értékben. Nagyon úgy tűnik az újabb ügy kapcsán, hogy az MSZP-ben kialakult egy szokás a pártpénzek, illetve a piszkos kampánypénzek tárolására, amelynek lényege a pénzek külföldön történő elrejtése ausztriai számlákon, illetve titkos széfekben.

 

Ahogy Czeglédy esetén úgy Simon Gábor kapcsán se képes egyértelmű magyarázatot adni az MSZP és a DK arra az egyszerű kérdésre közel 3 év távlatából, hogy az a több száz millió forint, amelyet titkos osztrák bankszámláján tárolt az MSZP egykori elnökhelyettese, volt XVIII.kerületi elnöke az valójában milyen pénz is, kinek a pénze és mi szükség volt azt eltitkolni.

 

Az MSZP és a DK mindkét ügy kapcsán magyarázattal tartozik az embereknek, hogy Czeglédytől és Simontól milyen kampánypénzek áramlottak a pártokba és milyen forrásból? Hány olyan baloldali politikus van még, akik titkos számlákon vagy széfekben különböző mesés vagyontárgyakat vagy pénzeket rejtegetnek? Ideje lenne, hogy a szocialisták és a gyurcsányisták bujkálás helyett végre szembe néznének a valósággal, álljanak ki a nyilvánosság elé és válaszoljanak az embereket foglalkoztató kérdésekre. Az embereknek igenis joguk van tudni milyen forrásból származnak ezek a vagyonok és hogyan jutottak hozzá a lebukott személyek.

 

Amíg ez nem történik meg, addig joggal feltételezhető, hogy hallgatásukkal az MSZP és a DK azért mentegeti ezeket a személyeket, mert nyakig benne vannak, mind a Czeglédy-ügyben, mind a Simon-ügyben.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40180/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?