Kunhalmi elfelejtette, hogy az MSZP idején vonultak nácik az utcákon

Elég vicces dolog amikor Kunhalmi Ágnes és az MSZP vádolja a kormányt és a miniszterelnököt antiszemitizmussal.

A legújabb hiszti most éppen amiatt zajlik, mert a kormányfő június 21-én Klebelsberg Kunó egykori oktatási miniszter felújított villájának átadó ünnepségén úgy fogalmazott, hogy a 20. század második és harmadik évtizede a magyarság történetének súlyos próbaköve volt és, hogy nem törtünk össze a minket ért tragédia okán (világháborús veszteség, Trianon) az olyan kivételes államférfiaknak volt köszönhető, mint Horthy Miklós kormányzó vagy éppen Bethlen István miniszterelnök.

A kijelentés azonnal nagy vihart kavart a baloldali médiában és a politikai szereplőkben is. Legutóbb éppen a szereplési vágytól fűtött Kunhalmi Ágnes fordult nyílt levél majd később írásbeli kérdés formájában Orbán Viktorhoz. A kérdésre válaszolva Dömötör Csaba parlamenti államtitkár úgy reagált, hogy a XX.századi történelmi szereplők megítélése elsősorban a történészek feladata. Az vitathatatlan, hogy Horthy Miklós tevékenységének pozitív és kiemelkedően negatív vonatkozásai is vannak. Egyértelműen az utóbbiak közé tartozik, hogy esküjével ellentétben nem védte meg a hazai zsidóságot. A történelmi bűn kategóriájába tartozik a hivatali ideje alatt a magyar zsidóságot diszkrimináló jogszabályok megszületése valamint, hogy több százezren váltak a holokauszt áldozatává.

Az államtitkár visszautasította a kabinetet ért antiszemita vádaskodásokat. Ugyanis a kormány miképpen eddig úgy a jövőben is megvédi a zsidóságot minden antiszemita jellegű támadástól. Jelenleg is zéró tolerancia van érvényben az antiszemitizmussal szemben, különben is a baloldali kormányzás időszakára volt jellemző, hogy magyar településeken vonulhattak antiszemita jelszavakat is hangoztató paramilitáris csoportok. A Fidesz-KDNP kormányzás ideje alatt az Országgyűlés betiltotta a jobbikos politikusok által koordinált Magyar Gárdát. Ezenkívül hatályba lépett a holokauszt - tagadás elleni és a gyűlöletbeszéd elleni törvény is, amelyek segítségével hatékonyan fel lehet lépni a szélsőséges uszítással szemben.

Dömötör szerint Kunhalmi antiszemitizmussal kapcsolatos aggodalma igencsak furcsa abból a szempontból, hogy az MSZP mára több kérdésben is együttműködik a Jobbikkal, melynek politikusai számos antiszemita kijelentést tettek az elmúlt években, ám ezekről a tettekről és kijelentésekről a szocialisták mélyen hallgatnak. Ha igazán komolyan gondolnák az antiszemitizmus elleni fellépést, akkor nem lépnének egyre szorosabb szövetségre, hanem megszakítanák az együttműködés minden formáját válaszolta a kormánypárti politikus.

https://ballator18ker.blogstar.hu/./pages/ballator18ker/contents/blog/40111/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?